Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На вихідні річка Стир біля Луцька може вийти на заплаву

З березня цього року спрацювання Хрінницького водосховища здійснюється через турбіни ГЕС та паводковий водоскид.

Фото зі сторінки Регіонального ОВР у Волинській області у Facebook.

На вихідні річка Стир біля Луцька може вийти на заплаву

У межах міста очікують підняття рівнів води на 10-40 см над сьогоднішнім рівнем

У зв′язку з ускладненням гідрологічної обстановки на річці Стир у Львівській та Рівненській областях, що привело до інтенсивного підняття рівнів води у Хрінницькому водосховищі, учора у смт. Демидівка Рівненської області, відбулось засідання міжвідомчої комісії по безаварійному пропуску весняної повені, дощових паводків та дотримання режимів роботи Хрінницького водосховища в нерестовий період та на випадок аварійних ситуацій 2021 року, інформує Регіональний офіс водних ресурсів у Волинській області.

Від Волині в склад комісії включені виконувач обов’язків начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області Ростислав Кравчук та начальник управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області Тарас Куньчик. Головував на засіданні демидівській селищний голова Сергій Радченко. 

Було підписано підсумковий протокол, в якому узгоджено оптимальний режим роботи водосховища на період пропуску весняного водопілля 2021 року.

За результатами обговорення сторонами було підписано підсумковий протокол, в якому узгоджено оптимальний режим роботи водосховища на період пропуску весняного водопілля 2021 року.

У зв’язку з тим, що з березня цього року спрацювання Хрінницького водосховища здійснюється через турбіни ГЕС та паводковий водоскид, у річці Стир в межах Луцька на вихідні очікують підняття рівнів води на 10-40 см над сьогоднішнім рівнем і можливий вихід вод на заплаву.

Telegram Channel