Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ледь не втратив ноги: ковельські медики через невеликий прокол розширили 79-річному пацієнту артерію (Фото)

Операція пройшла успішно!

Фото - ілюстративне.

Фото з фейсбук-сторінки Ковельське МТМО.

Ледь не втратив ноги: ковельські медики через невеликий прокол розширили 79-річному пацієнту артерію (Фото)

У Ковельському МТМО судинними хірургами відділення інтервенційної радіології на чолі з Олександром Голубом успішно проведено складну операцію 79-річному чоловіку, який міг втратити обидві ноги

Порушення прохідності артерій нижніх кінцівок відновлено завдяки сучасному високотехнологічному методу лікування судинної патології – балонній ангіопластиці. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Ковельського МТМО.

 
 

 Хворий звернувся зі скаргами на нестерпні болі в нозі та неможливість вільно пересуватися. Після проведення ангіографії встановлено діагноз: атеросклероз обох нижніх кінцівок, оклюзія задньої великогомілкової артерії справа, хронічна артеріальна недостатність (ІІІ справа, ІІ а зліва).

Хворий звернувся зі скаргами на нестерпні болі в нозі та неможливість вільно пересуватися.

Щоб повернути судинам колишню форму та нормалізувати рух крові у кінцівках, лікарі застосували балонну ангіопластику (роздування) ЗВГА. Її сутність полягає в розширенні звуженої або закупореної ділянки артерії за допомогою спеціального балона, проведеного по тонкому провіднику. Операція виконана через невеликий прокол (пункцію) артерії з доступом до 3 мм через шкіру стегна. Хворий відчув покращення зразу після процедури.

Читайте також«Ой, болить у мене зуб!»: до альпаки з Луцького зоопарку викликали дантиста (Фото)

«Якщо Ви відчуваєте болі у ногах при ходьбі, не зволікайте зі зверненнями до лікарів. Пам’ятайте: погіршення кровопостачання у кінцівках створює потенційну загрозу їх життєздатності», – попереджають медики. 

Telegram Channel