Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Степанов відреагував на скандал навколо вакцини AstraZeneca: «Вакцинував маму й тата»

Максим Степанов.

Фото Ліга.

Степанов відреагував на скандал навколо вакцини AstraZeneca: «Вакцинував маму й тата»

Очільник МОЗ Максим Степанов пояснив, чому Україна не призупиняє щеплення цим препаратом за прикладом європейських країн

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов переконаний у безпечності вакцини від COVID-19, розробленої компанією AstraZeneca у співпраці з Оксфордським університетом. Про це він розповів у понеділок, 15 березня, у студії «Свободи слова» на ICTV.

«Я людина, яка зробила вакцинацію своїй мамі і своєму татові. Яке ще потрібно підтвердження того, що ця вакцина є абсолютно безпечною?!»

«Я людина, яка зробила вакцинацію своїй мамі і своєму татові. Яке ще потрібно підтвердження того, що ця вакцина є абсолютно безпечною?!» - заявив очільник МОЗ.

Степанов наголосив на тому, що Україна не призупиняє щеплення цим препаратом за прикладом європейських країн, оскільки для цього немає медичних показань. Нагадаємо, що у низці країн світу, зокрема в Данії, Норвегії, Ісландії, Таїланді, Італії, Австрії, Люксембурзі, Болгарії, Естонії, Литві, Латвії, Ірландії, Франції та Німеччині, призупинили вакцинацію препаратом від AstraZeneca на час розслідування випадків утворення у щеплених тромбів.

Читайте також Як себе почувають 40 медпрацівників Горохівщини, які отримали щеплення від коронавірусу.

Джерело: ТСН.
Telegram Channel