Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Як себе почувають 40 медпрацівників Горохівщини, які отримали щеплення від коронавірусу

У суботу вакцинували 30 горохівських медиків.

Фото Укрінформ.

Як себе почувають 40 медпрацівників Горохівщини, які отримали щеплення від коронавірусу

Перша десятка добровольців вакцинувалася у перших числах березня

У головного лікаря КНП «Горохівська районна лікарня»  Валерія Коби дізналася, що його колеги разом із працівниками КНП «Горохівський центр ПМД» Горохівської міської ради були щеплені вакциною AstraZeneca, ще 23 працівники лікарні й 7 – Горохівської амбулаторії загальної практики - сімейної медицини захистили себе нею від ненависної хвороби минулої суботи.  

Однієї ампули AstraZeneca вистачає десятьом.

  Вакцинацію проводила мобільна бригада з Луцька. Заступник головного лікаря по амбулаторно-клінічній роботі Оксана Губська розповіла, що перед її приїздом попередньо проводилося опитування лікарів і сестер медичних, усього персоналу, отримувалася згода кожного охочого зробити такий важливий крок. 

Як почуваються вакциновані? У декого спостерігалося  підвищення температури тіла, докучала слабкість і головний біль,  більшість не відчула особливих  фізичних змін. Бригада лучан, яка здійснювала введення  AstraZeneca горохівським колегам, відзначила, що суботнє щеплення наразі було рекордним у їхній практиці: завдяки організованості, позитивному настрою й розумінню важливості рішення отримати щеплення в щоденній роботі 30 медичних працівників отримали вакцину протягом лише години.    

Фахівці розповіли, що однієї ампули AstraZeneca вистачає десятьом. Коли вакцину вводять пацієнтові, вона спонукає імунну систему виробляти антитіла і готує її для атаки на будь-яку коронавірусну інфекцію. Щеплення роблять двічі, з інтервалом 4-12 тижнів, отож мобільну бригаду в Горохові вже очікують і ті, хто ще забажає профілактики від хвороби, й ті, хто вже прийняв її першу дозу.     

У декого спостерігалося  підвищення температури тіла, докучала слабкість і головний біль,  більшість не відчула особливих  фізичних змін.

Читайте також Німеччина та Франція згортають щеплення населення вакциною AstraZeneca.

Серед них і медичний директор КНП «Горохівський центр ПМД» Ірина Кауза, яка теж не приховувала свого самопочуття, розповівши, що години зо дві після вакцинації відчувала легкий біль у руці. У правильності свого рішення не сумнівалася і її колега- старша медична сестра Ірина Слюсарчук, яка невдовзі сама здійснюватиме вакцинацію в тимчасовому пункті щеплення в Горохівській амбулаторії загальної практики-сімейної медицини. Цій справі горохівські медики 16-17 березня навчатимуться на базі одного з медичних закладів Луцька. 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel