Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Поновлено розслідування проти Шуфрича і Кузьміна через втручання в американські вибори – адвокат Головань

Адвокат Петра Порошенка Ігор Головань.

Фото ЛБ.

Поновлено розслідування проти Шуфрича і Кузьміна через втручання в американські вибори – адвокат Головань

Розслідування проти Нестора Шуфрича, Рената Кузьміна та групи народних депутатів від ОПЗЖ через втручання в американські вибори поновлено. Про це повідомив під час брифінгу адвокат п’ятого Президента Порошенка Ігор Головань

«Ми говоримо про відомий факт, коли група народних депутатів на чолі з Кузьміним, виступила з відомою заявою про те, що нинішній президент США Байден,  а також п’ятий Президент України Петро Порошенко та їх спільники Хілларі Клінтон Барак Обама вчинили «розкрадання 100 мільярдів доларів», – нагадав Головань.

 

 «Ми пам’ятаємо, що ця заява була непоодинокою, а в координації і у взаємодії із заявами таких людей, як Деркач, Дубінський.  Було абсолютно очевидно, що всі ці заяви були спрямовані не тільки на організацію політичних переслідувань Петра Порошенка і взагалі опозиції в Україні, а найбільш важливою метою очевидно було втручання і вплив на вибори у США», – наголошує Ігор Головань.

«Ми говоримо про відомий факт, коли група народних депутатів на чолі з Кузьміним, виступила з відомою заявою про те, що нинішній президент США Байден,  а також п’ятий Президент України Петро Порошенко та їх спільники Хілларі Клінтон Барак Обама вчинили «розкрадання 100 мільярдів доларів».

«Державне бюро розслідувань виступає в інтересах держави-агресора – кримінальне провадження стосовно цих осіб було у грудні 2020 року слідчим ДБР закрито. Однак Шевченківським судом 11 березня цього року постанова про закриття цього кримінального провадження була скасована. Було встановлено, що фактично розслідування не проводилося. Фактично слідчі ДБР займалися тим, що намагалися вивести від відповідальності осіб, які організовували вплив на вибори у США», – зауважує адвокат Порошенка.

«Однак тепер постанову скасовано, і ДБР зобов’язане продовжувати, сподіваюся, з процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора, це розслідування», – резюмує Головань. 

Участь українських політиків у кампанії втручання в американські вибори буде мати серйозні наслідки – додає народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко. 

«Буквально зранку президент Байден давав інтерв’ю і наголосив на тому, що втручання Путіним в американські вибори матиме для Путіна і для всіх, хто йому в цьому допомагав, дуже серйозні наслідки. Ми розуміємо, що під такі твердження є дуже суттєвий фактаж. Пам’ятаємо, вчора Національна рада з питань розвідки Сполучених Штатів Америки дала розгорнутий матеріал щодо такого втручання», – зазначив Павленко. 

«Зокрема, було чітко названо прізвище Андрія Деркача, який поширював завідомо неправдиву інформацію, який фактично включався в російську спецоперацію із втручання у вибори в Сполучених Штатах, за що Деркач потрапив під санкції США», – говорить Павленко. 

Читайте також Колишні в’язні Кремля закликали Зеленського не використовувати боротьбу з Медведчуком для атак на Порошенка​.

«Він діяв не один, пам’ятаємо, що Дубинський брав участь у таких спробах і потрапив під санкції. Ми також пам’ятаємо, що і Качура, Арахамія, інші їх колеги в парламенті дуже хотіли розслідувати так звані ці «записи». Маю наголосити, що і президент Зеленський виявляв дуже багато ентузіазму щодо цих так званих «розслідувань», – нагадав Павленко. 

«На пресконференції було прямо заявлено Зеленським, що ще будуть дзвіночки, будуть розслідування і так далі. Американська преса теж робила про це дуже чіткий меседж, що Зеленський повернувся до втручання у вибори в США. Це неприпустимо і за ці дії так само буде відповідальність», – зазначає Ростислав Павленко.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel