Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У селі на Рівненщині вирубали 800 гектарів лісу, щоб вирощувати на цій землі коноплю (Відео)

Селяни обурені.

Фото ЧаРівне.

У селі на Рівненщині вирубали 800 гектарів лісу, щоб вирощувати на цій землі коноплю (Відео)

Селяни у розпачі і не знають напевне, чиїх рук це справа

У селі Хотин на Рівненщині відбувається масова рубка дерев. Селяни у розпачі. Кажуть, їхнє місце відпочинку щодня все більше знищується. Не розуміють, хто це робить. Як виявилось, землю взяла в оренду столична фірма і буцім має на меті вирощувати тут коноплі. 

Про це пише ЧаРівне.

Помітив жахливу картину рівнянин Богдан Колішко. Чоловік час від часу приїздить сюди, аби насолодитися природою. Проте, навідавшись знову, був шокований.

Упродовж кількох місяців, люди кажуть, тут безперервно працювала техніка. В результаті, на землі лишилися купа колод молодої сосни. Ба-більше у цій місцевості під сокиру поклали майже 800 гектарів дерев. Проте, для чого, достовірно ніхто не знає.

Упродовж кількох місяців, люди кажуть, тут безперервно працювала техніка.

Однією із основних версій, цю землю взяла в оренду фірма Генероус ленд. Вони заклали договір із власниками земельних паїв, аби вирощувати коноплі. Цю версію підтвердив і голова Городоцької сільської ради, на території якої і відбуваються ці роботи.

Дізнатися бодай щось про цю фірму поки не вдалось. У департаменті агропромислового розвитку кажуть, що підприємство лише нещодавно зареєструвалося. Проте, там зазначають, що нічого протизаконного не відбувається, а можливо й навпаки, земля нарешті буде використовуватися по призначенню. Адже територія господарських паїв, не може бути зарощею лісом.

Реклама Google

Відтак, як зазначають у сільській раді Городка, орендар уклав угоди із власниками паїв. Вони спільно і домовляються, куди подіти деревину, яку вже зрубали на цій території. На разі, що робити із колодами не вирішили, тому вони лежать просто неба на землі. 

Читати також: Камери у волинському лісі зафіксували сімейку зубрів 

Джерело: ЧаРівне
Telegram Channel