Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Нардеп з Волині пояснив за що Горохівська громада отримала понад 3 мільйони гривень

Акциз повернувся в громади.

Фото з фейсбук-сторінки: Народний депутат Вячеслав Рубльов - Округ 20.

Нардеп з Волині пояснив за що Горохівська громада отримала понад 3 мільйони гривень

абінет Міністрів України затвердив порядок зарахування до бюджетів місцевих громад частини акцизного податку з пального. Відповідну постанову прийняли учора, 17 березня

13,44% акцизу, який надходитиме до бюджетів громад, створить додатковий ресурс для їх розвитку. Про це інформує на своїй сторінці у фейсбуці народний депутат з Волині Вячеслав Рубльов. Це додаткові 1,2 млрд. грн. для місцевої влади на покращення доріг, закладів освіти, медицини.

Реклама Google

«Щоб було зрозуміло, порахуємо акциз в гривнях за 2020 рік. Так, до прикладу, Горохівська громада отримала 3 млн 195 тис. грн., Рожищенська - 1 млн 827 тис. грн., а Ківерцівська - 2 млн 327 тис. грн.

Додам, що кошти від надходження акцизного податку, які накопичились за перші два з половиною місяці цього року, будуть розподілені по бюджетах громад у двотижневий термін від сьогодні.

Так, до прикладу, Горохівська громада отримала 3 млн 195 тис. грн., Рожищенська - 1 млн 827 тис. грн., а Ківерцівська - 2 млн 327 тис. грн.

Відтепер акциз від пального автоматично та безперебійно надходитиме до бюджетів громад відповідно обсягів реалізованого пального на території громади.

Читайте такожУ селі на Рівненщині вирубали 800 гектарів лісу, щоб вирощувати на цій землі коноплю (Відео)

Нагадаю, що правка, яку я вніс на сесії Парламенту щодо повернення акцизу набрала 304 голоси», - написав парламентар.

Джерело: Народний депутат Вячеслав Рубльов - Округ 20
Telegram Channel