Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Очільник Нововолинської громади не вважає своє місто комфортним для проживання

Борис Карпус обіцяє виправити ситуацію.

Фото facebook.com/borys.karpus.

Очільник Нововолинської громади не вважає своє місто комфортним для проживання

Чим було зумовлене рішення балотуватися на посаду міського голови, основні завдання, які ставить перед собою новообраний мер, як він оцінює розширення громади за рахунок приєднання шести сіл колишнього Іваничівського району – на ці запитання відповідав Борис Карпус після ста днів своєї роботи

Найперше, за що взялися в міській раді, -– написання стратегічного плану розвитку, який дозволяє бачити, як і куди рухатися далі. Шукати нові резерви для наповнення бюджету, оскільки в Нововолинську низька податкова база. Робити все для того, щоб розвивався існуючий бізнес і заходив новий. Почали працювати над реформою житлово – комунального господарства в різних напрямках – водо- та теплопостачання, саночистки тощо. Борис Карпус впевнений, що на часі – цифровізація, яка допоможе спростити процес отримання різноманітних довідок, інших документів.

Читайте також: Скільки протримаються нововолинські шахти?

Щодо збільшення нововолинської «сім»ї», то керівник громади зізнався, що це, звісно, нові труднощі, нові задачі, але разом з тим і хороші перспективи й більші можливості. Серед пріоритетів – ремонт доріг, «вирівнювання» надання послуг у сільських і міських школах, дитсадках. Зимові дні стали справжнім випробуванням на здатність контролювати ситуацію у комунальній сфері. Вони засвідчили, що всі дороги разом з відповідним ресурсом мають бути передані громадам, на території яких вони знаходяться. Закладені кошти на проектно – кошторисну документацію реконструкції міського озера. Оскільки вона потребує не менше 50 млн гривень, то нова команда робить перші кроки для пошуку джерел фінансування.

Реклама Google

На запитання, чи комфортним для проживання є Нововолинськ, Борис Карпус Заявив: «Напевно, не дуже. Саме тому й змінилася тут влада, й ми отримали кредит довіри, яку будемо старатися не втратити». 

Подібна ситуація й у напрямку оновлення парку культури та відпочинку, це також дороговартісний проєкт. Нова влада розпочинає процес пошуку потенційних інвесторів. Разом з тим голова висловив впевненість, що за 5 років обидві задумки стануть реальністю. З огляду на чимало нарікань нововолинців щодо складної криміногенної ситуації, у місті створена муніципальна варта. Це має додати мешканцям громади відчуття більшої безпеки.

Нагадаємо, нововолинський мер закликав автомобілістів «заправлятися»… вдома.

В площині першочергових завдань, пов’язаних з залученням грантових коштів, у Нововолинську зараз створено два нові відділи – міжнародної діяльності й туризму та проєктної діяльності.

Якщо говорити про діяльність вугільних підприємств, то вони вже давно перетворилися в проблему для економіки міста. Оскільки там працює більше однієї тисячі людей, то це ряд невирішених соціальних питань. Єдиний вихід – перепрофілювання і перенавчання кадрів, але це повинно забезпечити Міністерство економіки. На жаль, немає поки що позитиву в плані активізації роботи давно зареєстрованого індустріального парку. Але, на думку міського голови, позитивний рух може бути лише після лобіювання цього процесу на рівні держави. І очолити його може народний депутат Ігор Гузь. Сам очільник Нововолинської громади перебуває у переговорах з експертами багатьох компаній. На запитання, чи комфортним для проживання є Нововолинськ, Борис Карпус Заявив: «Напевно, не дуже. Саме тому й змінилася тут влада, й ми отримали кредит довіри, яку будемо старатися не втратити». 

Telegram Channel