Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Московському патріархаті цькують священника, який перейшов у Православну церкву України

Релігійний конфлікт не вщухає.

Фото Сергія НУЖНЕНКА.

У Московському патріархаті цькують священника, який перейшов у Православну церкву України

Тиск на священнослужителя не припиняється уже два роки

Одеська єпархія УПЦ (МП) організувала цькування священника і настоятеля Свято-Покровського храму Сарати Владислава Шімана через його перехід в Православну Церкву України.

Про це повідомляє «Прямий» з посиланням на «Думську».

Реклама Google

287 вірян проголосували за перехід. Четверо парафіян були проти і стільки ж утрималися.

Як зазначається, єпархія продовжує переслідувати священника Владислава й опублікувала черговий відеоролик зі звинуваченнями і наклепом.

Зокрема, священника публічно вичитують за те, що він став депутатом місцевої ради від партії «Європейська солідарність».

Булінг триває з січня 2019-го, коли громада разом з настоятелем перейшла з РПЦвУ в Православну Церкву України. Тоді 287 вірян проголосували за перехід. Четверо парафіян були проти і стільки ж утрималися.

Читайте також: У Маріуполі вперше буде побудовано храм на честь воїнів російсько-української війни.

Уже два роки як конфлікт не вщухає, триває психологічний тиск, а юристи Одеської єпархії закидають суди позовами про спроби захопити храм. Колишні напади вдавалося відбити.

«У своїх позовах представники МП вимагали скасувати рішення парафії про перехід в Православну Церкву України, але отримали судову відсіч, – каже священник. – Цькування буде продовжуватися і далі. Я живу в таких умовах вже два роки».

Telegram Channel