Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
На Любешівщині зацвіли первоцвіти (Фото)

Первоцвіти є ефемероїдами, тобто багаторічними рослинами з коротким весняним циклом розвитку та періодом спокою влітку.

Фото зі сторінки Віти Андрусик у Facebook.

На Любешівщині зацвіли первоцвіти (Фото)

Їх помітили на екологічній стежці «Старий парк над Стоходом»

Під час обстеження екологічної стежки «Старий парк над Стоходом» зафіксовано початок цвітіння таких ефемероїдів: зірочки жовті та підбіл звичайний. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила співробітниця НПП «Прип’ять-Стохід» Віта Андрусик.

Відмічено початок вегетації фіалки запашної, копитняка європейського, пшінки весняної, чистотілу, калюжниці болотної та ін.

Первоцвіти – це унікальні рослини. Вони розквітають відразу ж, як тільки в парках та лісах з’являються перші проталини, і швидко розвиваються, не дивлячись на весняну прохолоду.

Первоцвіти – це унікальні рослини. Вони розквітають відразу ж, як тільки в парках та лісах з’являються перші проталини, і швидко розвиваються, не дивлячись на весняну прохолоду. Всі вони мають невеликі розміри і короткий вегетаційний період. Через кілька днів після початку вегетації вони вже цвітуть, а в більшості з них у травні-червні з’являються плоди. Первоцвіти є ефемероїдами, тобто багаторічними рослинами з коротким весняним циклом розвитку та періодом спокою влітку. Основною функцією квітки таких рослин є утворення насіння, відсутність якого – це шлях до виродження популяцій.

Читайте також: Щорічно в Україні на продаж знищують більш 20 млн первоцвітів

Не треба забувати, що до букетів потрапляють завжди найкращі та найздоровіші квіти.

 
 
Telegram Channel