Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині птахофабрика зливала нечистоти у відкритий ґрунт: фірму хочуть покарати

Підприємство оштрафують.

Фото Pxhere.

На Волині птахофабрика зливала нечистоти у відкритий ґрунт: фірму хочуть покарати

24 лютого 2021 року поблизу Володимира-Волинського місцеві активісти зафіксували перекачування нечистот з переповнених відстійників ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика»

Це відбувалося за допомогою труби та помпи, яка подавала нечистоти з відстійника на кілометрову відстань у відкритий ґрунт. І масштаби забруднення є значними.

Реклама Google

Депутати вимагають перевірити законність будівництва відстійників, встановити організаторів та виконавців, причетних до правопорушення, визначити масштаби завданої шкоди та притягнути винних до відповідальності з відшкодуванням збитків, завданих довкіллю.

Нагажаємо, на Волині поліція затримали рибних браконьєрів

З огляду на це, депутати Володимир- Волинської районної ради прийняли звернення до керівництва Володимир- Волинської окружної прокуратури, Володимир-Волинського відділу ГУНП України у Волинській області, Державної екологічної інспекції у Волинської області, управління Державної архітектурно- будівельної інспекції у Волинськійобласті з приводу порушення екологічного законодавства. Зокрема, провести об’єктивне і всебічне розслідування цієї справи, перевірити законність будівництва відстійників, встановити організаторів та виконавців, причетних до правопорушення, визначити масштаби завданої шкоди та притягнути винних до відповідальності з відшкодуванням збитків, завданих довкіллю.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Telegram Channel