Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Южненський Олімп під загрозою знищення

Від збереження цієї перлини спортивної архітектури України залежить міжнародний імідж держави, так само, як і розвиток національного спорту.

Фото із сайту fbu.ua.

Южненський Олімп під загрозою знищення

Один з кращих спорткомплексів в Україні – ФСК «Олімп» в місті Южному опинився під загрозою знищення через роздрібнення комплексу на окремі підрозділи, що ініціює власник комплексу – Фонд Держмайна України та керівництво Одеського Припортового заводу

Фізкультурно-спортивний комплекс  «Олімп» в місті Южному планується розділити на окремі підрозділи – готель та спорткомплекс, що ставить під загрозу продовження його функціонування як повноцінної бази для проведення та прийому змагань, тренувальних зборів всіх рівнів.  

Про це інформує пресслужба ФБУ.

ФСК «Олімп», без перебільшення, є найкращою баскетбольною ареною країни, і вся спортивна спільнота України зацікавлена у збереженні всіх потужностей та унікальних можливостей южненського спорткомплексу

ФСК «Олімп» - спортивний комплекс, що не має аналогів в Україні, та є одним з найкращих в Європі, в залах якого щороку з 2004 по теперішній час  відбуваються ігри Чемпіонату, Кубку України, міжнародні змагання з баскетболу, волейболу, вільної боротьби. ФСК «Олімп», без перебільшення, є найкращою баскетбольною ареною країни, і вся спортивна спільнота України зацікавлена у збереженні всіх потужностей та унікальних можливостей южненського спорткомплексу. Готель «Еллада» є невід’ємною та важливою складовою спорткомплексу. Розміщення команд спортсменів у готелі «Еллада», який з’єднано галереєю зі спорткомплексом, дозволяє проводити весь комплекс підготовчих процедур і не витрачати час на переїзд від місця проживання до місця змагання.

Читайте також: У Маріуполі унікальний волейбольний спортивний комплекс хочуть перетворити на... музей

На сьогодні підтверджено, що   територіальна громада Южного готова прийняти з державної до комунальної власності фізкультурно-спортивний комплекс «Олімп», зберігаючи його цілісну структуру.  Громада Южного звернулась з відкритим листом до Президента України с проханням вирішити долю спорткомплекса.

Читайте також: Київ-Баскет програв Іроні і залишив Кубок Європи ФІБА (Відео топмоментів)

Від збереження цієї перлини спортивної архітектури  України залежить міжнародний імідж держави, так само, як і  розвиток  національного спорту.

Telegram Channel