Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Офіційно: на Рівненщині не хочуть вводити «червону зону»

Рівні захворюваності у Рівному та Дубно значно перевищують національні показники  кількості нових випадків.

Фото із сайту pravda.com.ua.

Офіційно: на Рівненщині не хочуть вводити «червону зону»

Сьогодні відбулось засідання Державної комісії з питань ТЕБ і НС. Серед головних питань – протиепідемічна ситуація на Рівненщині

Про це повідомляє пресслужба Рівненської ОДА.

За результатами засідання систему охорони здоров’я Рівненщини визнано як таку, що наразі справляється із навантаженням.  Тому введення «червоної» зони відтерміновано.

В області контрольована ситуація щодо завантаження лікарень і кисневого забезпечення.

Як повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, останні три дні Рівненщина за кількістю нових випадків і рівнем госпіталізації перевищує дані, що дає можливість посилювати  протиепідемічні заходи. Проте, в області контрольована ситуація щодо завантаження лікарень і кисневого забезпечення.

«Система охорони здоров’я Рівненщини наразі не перенавантажена і має додаткові ресурси для надання вчасної допомоги хворим. Тому введення «червоної» зони на Рівненщині необхідно відтермінувати. Разом з тим, спостерігається нерівномірне зростання кількості нових випадків. Рівні захворюваності у Рівному та Дубно значно перевищують національні показники  кількості нових випадків. Також фіксують зростання і в окремих громадах», – зазначив Віктор Ляшко.

За результатами засідання доручили на Рівненщині збільшити кількість тестувань, запровадити додаткові обмежувальні заходи на рівні окремих територіальних громад, розширити ліжковий фонд.

За словами голови ОДА Віталія Коваля, в області дійсно нерівномірна ситуація із поширенням Covid-19. Є громади із стрімким поширенням хвороби, а в значній кількості ТГ «нульова» захворюваність, тому введення «червоної» зони загалом по області наразі не доцільно.

 «У нас є короткий термін для того, щоб зупинити поширення пандемії. Епідемічна ситуація буде жорстко контролюватися на рівні Києва. Тому голови низки територіальних громад , де найбільш критична ситуація, мають терміново скликати комісії та вжити заходи проти стрімкого поширення хвороби. Це стосується Рівного, Дубно, Вараша, а також Березнівської, Гощанської, Здолбунівської, Острозької, Сарненської громад», – повідомив Віталій Коваль.

Читайте також: Порошенко передав у сільські ФАПи Прикарпаття кисневі концентратори

За результатами обласної комісії ТЕБ і НС також рекомендовано у цих громадах перевести навчальні заклади у дистанційний формат для 5-11 класів, скасувати проведення масових заходів, контролюючим органам посилити нагляд у сфері торгівлі.

Telegram Channel