Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Євросолідарність» вимагає від влади забезпечити безкоштовні ліки від ковіду, кисень для хворих, доплати лікарям і масову вакцинацію

Ірина Геращенко вважає, що зрив вакцинації має стати темою спеціального термінового засідання РНБО.

Фото eurosolidarity.org.

«Євросолідарність» вимагає від влади забезпечити безкоштовні ліки від ковіду, кисень для хворих, доплати лікарям і масову вакцинацію

Про це заявила співголова фракції Ірина Геращенко на брифінгу. Вона наполягає на необхідності негайно зібрати позачергове засідання Верховної Ради через загрозливу ситуацію з поширенням коронавірусу

«Ми запропонували, щоб парламент прокинувся з цього летаргічного сну, в якому він знаходиться, і негайно провів позачергову сесію, присвячену саме боротьбі з коронавірусом. На жаль, на сьогодні ми за це зібрали тільки 79 підписів. Тут ми бачимо всі підписи «ЄС», «Голосу», додали групи «За майбутнє» і «Довіра» не в повному складі, почала додавати голоси «Батьківщина». Ми дякуємо кожному депутату, хто поставив свій підпис. Немає жодного депутата від «Слуг народу», – констатує Геращенко. 

«Разом з «Голосом» ми зареєстрували постанову, в якій пропонуємо негайно проаналізувати і заслухати невиконання урядом всіх попередніх рішень парламенту. Починаючи з того, що немає ніяких безкоштовних ліків для хворих на коронавірус, кожен, хто зіштовхується з цією бідою і йде на самоізоляцію, лікується вдома, бере це на себе», – говорить Геращенко. 

За свідченнями не опозиції, не «Європейської Солідарності», а однієї з найбільш відомих інформаційних світових агенцій знадобиться 10 років таким країнам, де ми опинилися завдяки Зеленському і його команді – Бангладеш, Іран, Пакистан – для того, щоб вакцинувати все населення.

«Немає сьогодні ніяких доплат 300%. Лікарі звертаються до нас масово і в Києві, і в усіх регіонах України з проханням допомогти пройти оці бюрократичні перепони, щоб отримати страхування, якщо вони захворіли або їхні родини, якщо вони втратили годувальника», – зазначила співголова фракції. 

Читайте також: Петро Порошенко: повертайте українське військо на позиції і досить зазирати Путіну в очі.

«Верховна Рада України спрямувала 12 мільярдів гривень, аби допомогти 1,5 мільйона ФОПів, але отримали ці доплати у 8000 гривень тільки 500 тисяч ФОПів. А де ділися інші гроші? Вони вкатані в асфальт?», – наголошує Геращенко. 

Вона також вкотре нагадала про зрив кампанії з вакцинації: за підрахунками авторитетної агенції Bloomberg Україні знадобиться 10 років для вакцинації, яка забезпечить колективний імунітет. 

«За свідченнями не опозиції, не «Європейської Солідарності», а однієї з найбільш відомих інформаційних світових агенцій знадобиться 10 років таким країнам, де ми опинилися завдяки Зеленському і його команді – Бангладеш, Іран, Пакистан – для того, щоб вакцинувати все населення», – обурюється Ірина Геращенко. 

Нагадаємо, Порошенко опублікував декларацію за 2020 рік.

У «Європейській Солідарності» наголошують, що зрив вакцинації має стати темою спеціального термінового засідання РНБО. «Це потребує дуже важливої реакції і уваги РНБО, адже питання широкого вакцинування – це питання нацбезпеки. А ми бачимо, що не доходять руки до того, щоб дати відповідь на питання, за яке відповідає безпосередньо Зеленський», – зауважила Геращенко.

«Питання боротьби з коронавірусом мають об’єднати сьогодні політичні еліти, а не тільки створювати відосики, як це робить Банкова. Ми хочемо ще раз закликати кожного депутата Верховної Ради – не слухайте ваших партійних вождів, послухайте українців, які сьогодні не можуть потрапити в лікарню і врятувати своїх близьких від коронавірусу. Негайно підписи – і збираємо позачергову сесію», – резюмує Ірина Геращенко.

Джерело: Офіційний сайт партії «Європейська Солідарність».
Telegram Channel