Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Лучанка, яка живе в Японії, показала, як цвітуть в Токіо сакури (Фото)

Гарно ж як!

Фото Олени Федонюк.

Лучанка, яка живе в Японії, показала, як цвітуть в Токіо сакури (Фото)

Найраніше за понад 1200 років у Японії цьогоріч зацвіли сакури. Пік цвітіння цих неймовірно гарних дерев припав на 26 березня

Найраніше за понад 1200 років у Японії цьогоріч зацвіли сакури. Пік цвітіння цих неймовірно гарних дерев припав на 26 березня.

Щороку сакури зацвітають усе раніше. Учені припускають, що це, найімовірніше, через глобальні зміни клімату, йдеться в сюжеті «Сніданку з 1+1», передає ІА Волинські новини.

Цвітіння сакур японці називають ханамі. Щороку вони покидають усі свої справи, щоб погуляти у парках з рідними і друзями та насолодитися красою.

 Щороку вони покидають усі свої справи, щоб погуляти у парках з рідними і друзями та насолодитися красою.

Лучанка Олена Федонюк нині мешкає у Токіо. П’ять років тому дівчина поїхала до США навчатися, працювала у Масачусетському технологічному університеті, а торік переїхала до Японії. Наразі 25-річна Олена працює в Токійському технологічному інституті.

«Я дослідниця. Моя спеціалізація – біологія, – розповідає дівчина. – До Токіо я приїхала з чоловіком, він японець. Після роботи у США він вирішив, що час переїжджати додому, а я поїхала з ним».

Сакура з давніх-давен є національною квіткою Японії.

 

Читати також: Дорогий відпочинок онкохворого та збір коштів на лікування: чому всі говорять про Дарія Зажицького

 

 

 

 

«Мені здається, що люди просто ловлять момент, коли вони можуть вийти і насолодитися цією красою, – усміхається дівчина. – Японці кажуть, що цвітіння сакури таке ж швидкоплинне, як і людське життя. Зараз ми ловимо останні миті цвітіння сакури. Вона дуже швидко зацвіла і надзвичайно швидко перецвітає. Це явище японці ніжно називають ханако букі, що означає «сакура, яка опадає, схожа на сніг».

Олена Федонюк каже: до парків люди приходять на пікніки цілими родинами й обідають під останніми квітами сакури.

 

Джерело: ІА Волинські новини.
Telegram Channel