Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Зі свинини, яловичини та курятини навчилися готувати сушлики

Оце воно!

Фото ukrinform.ua

Зі свинини, яловичини та курятини навчилися готувати сушлики

Рецептуру винайшла волонтерка із Закарпаття

На Закарпатті волонтерка Любов Повідайчик створила власну лінійку м'ясних та овочевих чипсів і придумала їм оригінальну назву - «сушлики».

Про це вона розповіла в коментарі кореспонденту Укрінформу.

Повідайчик — відома в Ужгороді волонтерка, продавчиня сувенірів біля Ужгородського замку. Ідея створити лінійку оригінальної локальної продукції в якості сувеніра для туристів з'явилася після курсів в рамках програми «Україна-Норвегія», за якими учасники АТО/ООС, волонтери та їхні родичі можуть пройти програму навчання у сфері туризму.

Ідея створити лінійку оригінальної локальної продукції в якості сувеніра для туристів з'явилася після курсів в рамках програми «Україна-Норвегія», за якими учасники АТО/ООС, волонтери та їхні родичі можуть пройти програму навчання у сфері туризму.

«Коли виготовили перші порції сушеного м'яса — довго не могли визначитися із назвою для цієї продукції. Зробили презентацію для друзів та колег, і в процесі дегустації з пивом з'явилася назва «сушлики». Тепер це наш бренд, збираємося його патентувати», - розповіла Повідайчик.

Жінка додала, що виготовляють сушлики з трьох видів м'яса — свинини, яловичини та курятини.

«Наші сушлики - це 100% м’ясо, усушене в дегідраторі на 60-70% при температурі до 70℃. Вони чудово смакують в якості перекусу в мандрівках та туристичних походах, іще це — прекрасні закуски для посиденьок з друзями», - зазначила волонтерка.

Вона уточнила, що для того, аби приготувати сушлики, філе підморожують, ріжуть на тоненькі скибочки – слайси, маринують у соусах із додаванням солі, часнику, коріандру, суміші перців та інших спецій. Пакують сушлики у вакуумні упаковки, де вони добре зберігаються та не псуються.

Цікаво, що виготовляють закарпатці також сушлики овочеві - наприклад, із гарбузів.

Реклама Google

Читайте також: В НХЛ з'явився «хокейний Марадона» (Фото).

Telegram Channel