Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Невдовзі у магазинах з'явиться штучне м'ясо та штучні яйця

Що коїться!

Фото webferma.com

Невдовзі у магазинах з'явиться штучне м'ясо та штучні яйця

Вже залучено $200 000 000 інвестицій

Стартап з виробництва культивованого м’яса та яєць на рослинній основі Eat Just залучив $200 млн, які будуть спрямовані на збільшення виробничих потужностей, формування бренду та стимулювання досліджень і розробок. Про це повідомляє kurkul.com з посиланням на techcrunch.com.

Це замінники яєць на рослинній основі, майонез без яєць і вирощене в лабораторії куряче м’ясо, покликане замінити курятину з птахоферм. 

На сьогодні стартап оцінюється у $1,2 млрд. З моменту запуску в 2011 р. Eat Just залучила понад $650 млн. Продукція компанії ділиться на дві категорії. Це замінники яєць на рослинній основі, майонез без яєць і вирощене в лабораторії куряче м’ясо, покликане замінити курятину з птахоферм. 

«Eat Just виробляє м’ясо в біореакторах об’ємом 1 тис. л. Клітини, отримані з біопсій тварин (жир і м’язи), змішують з рослинними інгредієнтами, після чого вони ростуть у живильному середовищі. А ще у грудні 2020 р. стартап отримав дозвіл від регуляторних органів Сінгапуру на культивування та продаж своєї курячої продукції», — йдеться у повідомленні.

З моменту початку продажів компанія продала понад 100 млн яєць приблизно мільйону домогосподарств США. 

Реклама Google

Читайте також: Коронавірус на Волині: найбільше хворих у Луцьку та Ковельському районі.

Telegram Channel