Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Турійську не працює автостанція

То чи запрацює автостанція?

Фото turiysk.rayon.in.ua.

У Турійську не працює автостанція

Її можуть здати в оренду або продати

Уже тривалий час у Турійську не працює автостанція. Її власник, ПАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій», спочатку інформувало, що це тимчасові заходи, пов'язані з карантином. Про це повідомила прес-секретар Турійської селищної ради Ірина Прус.

Голова правління компанії Інеса Корнейчук в коментарі щодо ситуації із закриттям автостанцій пояснювала, що такий захід вимушений через їхню нерентабельність: «Призупинена робота автостанції в зв’язку з карантинними обмеженнями і в зв’язку з обмеженими фінансовими можливостями підприємства, бо нам немає чим платити касирам і тому ми поки призупинили роботу. Нам перевізники гроші не дають за заїзд, тому дуже складно викрутитися з цієї складної ситуації».

Турійська селищна рада за кошти місцевого бюджету встановила поруч невеличку тимчасову зупинку, аби людям було де присісти чи сховатися від негоди. Та чи є це вирішенням ситуації?

Нині ж мова про відкриття автостанції не йде. Турійська селищна рада за кошти місцевого бюджету встановила поруч невеличку тимчасову зупинку, аби людям було де присісти чи сховатися від негоди. Та чи є це вирішенням ситуації?

Зважаючи на невдоволення турійчан, селищна рада запросила представників підприємства на сесію, аби депутати з перших уст почули про подальшу долю автостанції.

Читайте також: Турійчанин поїде на чемпіонат України з гри боча

Як повідомив представник ПАТ «ВОПАС» Олег Корнійчук, на Волині їхнє підприємство змушене було закрити вісім автостанцій через збитковість. Він зазначив, що є лише два варіанти подальшої долі будівлі автостанції у Турійську. Перший – здача в оренду (можливий варіант і з функцією автостанції), і в цьому, за його словами, найбільш зацікавлене підприємство. Орендна плата становитиме 7-8 тисяч гривень в місяць. Другий варіант – продаж. Озвучена орієнтовна ціна – 1 млн 400 тисяч гривень.

Telegram Channel