Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Біля Луцька закривають школу, а з дітьми не знають, що робити (Відео)

Батьки учнів і вчителі вирішують задачу з багатьма невідомими: як зберегти заклад.

Фото із сайту mel.fm.

Біля Луцька закривають школу, а з дітьми не знають, що робити (Відео)

Ходити пішки за два кілометри чи возити за сім? Батьки учнів початкової школи у селі Кульчин переймаються тим, що їхню школу поділили між двома сусідніми. У зв’язку з освітньою реформою заклади освіти оптимізують. Кульчинським першачкам пропонують відвідувати Клепачівську школу, яка за сім кілометрів

Батьки ж цим не згідні і переконані, що раціональніше віддати дітей до Жидичина, що в пішій доступності. Кажуть, таким чином порушують їхні права, що кожен має право здобувати освіту в закладі, що найбільш доступний та наближений до місця проживання, інформує 12канал.

«Ми не знаємо, що нам навіть далі робити, чому нас влада не чує, ми звертаємось нормально – не чують. Але ми будемо й далі звертатися», – каже одна з мам школярів Лариса Антонюк.

У кульчинській початкові школі навчається 36 дітей. Та батьки наполягають: їхнє село на тисячу мешканців перспективне, і школа має бути.

У Кульчинській початковій школі незвичайний урок. Батьки учнів і вчителі вирішують задачу з багатьма невідомими: як зберегти заклад. В управлінні освіти винесли вердикт – школа не відповідає новим освітнім стандартам. Дітей пропонують навчати за 7 кілометрів у сусідньому Клепачеві.

«Ми нічого не маємо проти Клепачівської школи, але не хочемо щоб нашу закривали. Хочемо, щоб наші діти навчалися тут», – каже ще одна мама Оксана Сидорчук.

У кульчинській початкові школі навчається 36 дітей. Та батьки наполягають: їхнє село на тисячу мешканців перспективне, і школа має бути. До неї їхнім дітям рукою подати. А відправляти таку малечу за сім кілометрів батькам боязно.

Батьки затялися, кажуть: якщо їхню школу таки закриють, то дітей швидше віддадуть у Жидичинський ліцей, який за два кілометри. Бо підозрюють, що ціною закриття їхньої школи хочуть зберегти Клепачівську.

Читайте також: Маленьке, але своє: двом лучанкам дали соціальне житло

Але Жидичинська школа переповнена. А у Клепачівській дев’ятирічці і справді недобір. Тут навчається лише півсотні учнів, а могли б майже 200.

В управлінні освіти твердять: батьки надумали зайвого. Школу у Кульчині закривати поки не планують. Її бачать філією Клепачівської.

«Аби правильно сприйняла громада, що ми не заставляємо йти до першого класу саме там, де буде філією. Можуть йти в Жидичин, можуть йти і в луцькі школи у ті класи, де будуть місця», – каже Зіновія Лещенко, керівниця управління освіти Луцькради.

Йти то можуть, але де візьмуть? Як мовилось раніше, недобір лише у Клепачівській школі за 7 кілометрів.

 

Telegram Channel