Олія чорного кмину для шкіри та волосся: секрети використання - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 27.61 € 33.48
Олія чорного кмину для шкіри та волосся: секрети використання

Застосування невеликої кількості у гастрономічних цілях не має протипоказань.

Фото makeup.com.ua.

Олія чорного кмину для шкіри та волосся: секрети використання

Чимало олій, які раніше використовувалися переважно в кулінарії та народній медицині, сьогодні широко застосовуються у косметології. Так олія чорного кмину – це корисна заправка для салатів і гарнірів, біологічно-активна добавка у вигляді капсул, а також засіб для догляду за шкірою та волоссям. У цій статті ми детально проаналізуємо її можливості у косметології

Цей продукт виробляють шляхом холодного віджиму насіння однорічних трав'янистих рослин чорнушки посівної або чорнушки дамаської. Ці рослини культивуються на території Азії, а також у США, Ефіопії, Саудівської Аравії, Єгипті, більшості регіонів Кавказу. Виготовлення здійснюється методом холодного пресування, при якому температура вихідної сировини не перевищує 19-20 градусів. Спочатку насіння очищується від лушпиння, а потім подається в екструдер, який за формою схожий на гігантську м'ясорубку. Такий спосіб виготовлення дозволяє зберегти у максимально можливій кількості вітаміни А, B, C, E, F, а також мінеральні речовини – цинк, кальцій, фосфор, залізо, сірку, насичені й ненасичені жирні кислоти. У готовому продукті містяться й інші корисні складові:

  • Глутатіон (трипептид). Уповільнює процеси передчасного старіння, відновлює структуру шкіри, захищає клітини від руйнування.

  • Тімохінон. Має протизапальну дію.

  • Лимонен. Усуває жирний блиск, володіє антибактеріальними й протимікробними можливостями.

  • Карвакрол. Загоює дрібні пошкодження, виконує легке очищення.

Олія чорного кмину використовується самостійно тільки для локального оброблення невеликих запалених ділянок. В інших випадках 1-2 краплі цього продукту додаються до масок для обличчя або волосся, у шампуні, креми та інші засоби. Він має комплексну дію й покращує стан дерми:

  • підвищує місцевий імунітет;

  • розгладжує рельєф;

  • покращує підшкірний кровообіг;

  • знімає набряки, підтягує контури;

  • відновлює структуру покривів;

  • зменшує глибину зморшок;

  • нормалізує секрецію сальних залоз;

  • освітлює пігментацію.

Також він підходить для антицелюлітних обгортань і виконання масажу, але не у чистому вигляді, а як добавка до косметичних засобів. 

Цей засіб демонструє високу ефективність при догляді за волоссям:

  • стимулює відновлення пасм у початковій стадії облисіння;

  • усуває лущення й запалення шкіри голови;

  • підвищує пружність, згладжують поверхню волосяних стрижнів;

  • використовується для профілактики появи лупи;

  • забезпечує базовий догляд втомленим, ламким, пошкодженим пасмам.

Купити косметичну олію чорного кмину можна в мультирегіональному інтернет-магазині MAKEUP https://makeup.com.ua/categorys/565993/.

Особливості застосування

На різних сайтах є чимало рекомендацій по одночасному вживанню цього засобу зовнішньо та всередину. Але слід пам'ятати, що застосовувати олію чорного кмину в лікувальних цілях слід досить обережно. Незалежно від форми (капсули чи рідина) приймання всередину, на противагу зовнішньому нанесенню, має чимало протипоказань:

  • вагітність;

  • загострення гастриту, холециститу, жовчнокам'яної хвороби;

  • підвищена кислотність;

  • перенесені інфаркти та інсульти, важкі захворювання серця;

  • наявність імплантованих органів.

 

Отже, якщо ви плануєте приймати такий продукт у терапевтичних цілях, краще попередньо проконсультуватися з лікарем. Основні можливості:

  • активізація захисних сил організму й підвищення імунітету;

  • висока результативність у комплексному лікуванні інфекційних захворювань;

  • помітна омолоджувальна дія;

  • зняття спазмів і больового синдрому.

Застосування невеликої кількості у гастрономічних цілях не має протипоказань, але з обережністю цей продукт слід вживати під час вагітності, а також при підвищеній кислотності шлунка. Але при підготовці або після проведення імплантації від вживання такого засобу в будь-якому вигляді слід відмовитися. 

У косметичних цілях, за умови використання для збагачення різних текстур, призначених для очищення та базового догляду, така олія досить добре переноситься, тому алергічні реакції зустрічаються вкрай рідко. Засіб, отриманий в результаті холодного віджиму, зберігається при кімнатній температурі й захищеному від світла місці у закритому пакуванні не більше 2-х років.