Курси НБУ $ 42.00 € 48.77
Салат із буряка і горошку з медово-гірчичною заправкою

Ця смачна страва готується дуже швидко.

Фото: klopotenko.com.

Салат із буряка і горошку з медово-гірчичною заправкою

Буряк – це справжній український суперфуд! Він є низькокалорійним, але при цьому багатий на вітаміни С та В6, а також магній, залізо, калій, мідь та фолієву кислоту, а ще містить клітковину та білок. Тож сьогодні хочу поділитися рецептом швидкого, смачного та яскравого салату з буряка та зеленого горошку для корисної вечері або перекусу

Як варити буряк

У рецепті салату використовується вже відварений буряк. Якщо ви поспішаєте, то можете придбати в магазині вже готовий варений та чищений буряк у вакуумному пакуванні.

Або ж заздалегідь відваріть буряк власноруч: для цього помийте його, поставте в каструлю, залийте водою та варіть на середньому вогні 50 – 80 хв після закипання. Потім охолодіть та почистьте від шкірки.

А щоб салат вийшов іще смачнішим, радимо буряк запекти: помийте буряк і просушіть, загорніть у фольгу та ставте запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 1 – 1,5 год.

Реклама Google

Що можна додати до салату

Ви завжди можете увімкнути уяву та дещо змінити рецепт собі до смаку. Наприклад, до вареного буряка гарно пасують обсмажені горіхи (волоські, кеш’ю чи фундук). Якщо хочеться більше протеїну у страві, то можна додати відварене яйце чи сир фета. Для свіжості й аромату використайте кінзу, кріп або петрушку, а для хрумкішої текстури та оригінальнішого смаку можна використати кисло-солодкі яблука. 

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 2 відварених буряки;
  • 1 банка зеленого горошку;
  • 3 пагони зеленої цибулі;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 1 ст. л. меду;
  • 1 ст. л. гірчиці в зернах;
  • сік половини лимона.

Покрокове приготування:

Крок 1: Відварений буряк почистьте від шкірки та натріть на терку для корейської моркви. Помийте і просушіть у пагони зеленої цибулі, наріжте її та додайте до буряка.

Крок 2: Злийте рідину із зеленого горошку, промийте і просушіть його та додайте в салат.

Крок 3: Для заправки: в окремій мисці змішайте 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. меду, 1 ст. л. гірчиці в зернах та сік половини лимона. Заправте цією сумішшю салат, перемішайте та подавайте.

Євген КЛОПОТЕНКО, шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий.

Зараз також читають: Сухий борщ «Бандерівський» із Нововолинська з 2014 року і до сьогодні – такий бажаний на фронті!

Telegram Channel