Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Росії ексгубернатор зізнався, що свого часу вигадав «кузбаську снігову людину», а згодом роками підігрівав інтерес до цієї теми

Сказитися можна!

Скріншот УНІАН.

У Росії ексгубернатор зізнався, що свого часу вигадав «кузбаську снігову людину», а згодом роками підігрівав інтерес до цієї теми

Російська політика неймовірно специфічна...

Колишній губернатор Кемеровської області РФ Аман Тулєєв заявив, що придумав «кузбаську снігову людину» і роками підтримував інтерес до цієї теми.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Mash, відповідний пост Тулєєв опублікував у своєму Instagram.

«Каюсь, так, це я підігрівав інтерес до йєті», - зізнався колишній чиновник.  

Так, з 2010 року в Шорії стали відзначати день снігової людини і навіть заснували спеціальний приз в мільйон рублів тому, хто зможе знайти загадкову істоту.

Так, з 2010 року в Шорії стали відзначати день снігової людини і навіть заснували спеціальний приз в мільйон рублів тому, хто зможе знайти загадкову істоту. «Проект» приніс свої плоди - туристи стали приїжджати частіше. А коли інтерес до йеті пропадав, Тулєєв наймав спеціальну людину, яка одягала білу шкуру і бігав по горах, щоб знову привернути до загадки увагу громадськості.

Зазначається, що Тулєєв очолював Кемеровську область 21 рік. Піти з посади йому довелося після трагічної пожежі в ТРЦ « Зимова вишня» у 2018 році. 

Читайте також: У Цуманській пущі фотомисливець клацнув червонокнижну сову бородату (Фото).

Telegram Channel