Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Жорсткий карантин підтримують дві третини українців

Фото із сайту ukrinform.ua.

Жорсткий карантин підтримують дві третини українців

Дві третини українців підтримують запровадження «жорсткого карантину» – за місяць кількість прихильників локдауну зросла на 9 %

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

За даними дослідження, 65 % опитаних підтримують запровадження «жорсткого карантину» (локдауну) в Україні, 33 % – не підтримують, передає Конкурент.

З початку березня підтримка карантину зросла з 56 % до 65 %. 

З початку березня підтримка карантину зросла з 56 % до 65 %. 

Окрім того, 77 % підтримують закриття ресторанів та кафе в рамках «жорсткого карантину», 63 % – закриття шкіл, 59 % – дитсадків. Натомість закриття міського та міжміського транспорту не підтримують майже 70 %. За останній місяць зріс рівень підтримки закриття закладів харчування, освітніх установ та транспорту. 

Читайте також: На Волині затримали автобус з підробленими ПЛР-тестами (Фото)

55 % українців заявили, що будуть більше дотримуватися правил «жорсткого карантину» аніж навесні  минулого року. 17 % – сказали, що робитимуть це менше, 26 % – так само. 

Довідково:

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing –телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0 % 

Терміни проведення: 6-7 квітня 2021 р.

Telegram Channel