Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Зеленський заявив, що Україна готова дати відсіч у випадку російського вторгнення

Дамо по пиці супостату!

Фото УНІАН.

Зеленський заявив, що Україна готова дати відсіч у випадку російського вторгнення

Президент вважає, що окупант у будь-який день може спробувати просунутися вглиб території України

Президент Володимир Зеленський не виключає, що збройні сили Росії у будь-який день можуть спробувати просунутися углиб території України.

Про це він заявив журналісту CNN під час нещодавньої поїздки в зону проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі, відповідаючи на запитання щодо імовірності вторгнення в Україну російських військ, інформує УНІАН.

«Звичайно, ми знаємо про це, починаючи з 2014 року, ми знаємо, що це (вторгнення збройних сил РФ) може бути щодня. Вони (російські війська) готові, але і ми також готові, тому що ми на нашій землі, на нашій території», - сказав Зеленський.

Вони (російські війська) готові, але і ми також готові, тому що ми на нашій землі, на нашій території.

З кінця березня на фронті спостерігається загострення. Збройні формування РФ вдаються до постійних провокацій та порушень режиму припинення вогню. Вранці 8 квітня російсько-окупаційні війська вбили українського військового, це 11-та втрата за два тижні. 

30 березня головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що РФ зосередила вздовж державного кордону України і на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп і під виглядом підготовки до навчань планує ще підтягти до 25 батальйонних тактичних груп, що створює загрозу військовій безпеці нашої держави.

За даними ВСУ, окупанти підсилюють передові підрозділи розвідувальними групами і снайперськими парами, проводять тренування особового складу із залученням інструкторів збройних сил РФ. Також російсько-окупаційні війська тримають напоготові до застосування чергові підрозділи артилерії на певних напрямках, зокрема, в населених пунктах на окупованій території України.

31 березня The New York Times повідомила, що Росія стягує 4 тис. військових до кордону з Україною. Також з`явилося відео з ешелоном військової техніки, яку російські війська перекидають до окупованого Криму через Кримський міст.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що РФ шляхом збільшення кількості військ на кордоні намагається чинити тиск на Україну.

8 квітня Хомчак заявив, що ситуація контролюється, а українські військові готові реагувати як на загострення ситуації на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей, так і вздовж усього українсько-російського кордону.

Головнокомандувач ЗСУ запевнив, що «на всі провокації, на всі дії супротивника у нас сплановано відповідні заходи негайного реагування».

Читайте також: Чи всі чоловіки однакові?.

Telegram Channel