Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У громаді на Волині п'ятий місяць немає транспортного сполучення, а до автобуса – майже годину пішки (Відео)

Добираються по болоті майже годину.

Фото із сайту suspilne.media.

У громаді на Волині п'ятий місяць немає транспортного сполучення, а до автобуса – майже годину пішки (Відео)

П’ятий місяць жителі трьох сіл Затурцівської тергромади не мають транспортного сполучення з сусідніми селами і обласним центром

Про це йдеться у сюжеті Суспільного Волині.

«До дороги, де курсує найближчий автобус, люди ходять від чотирьох до семи кілометрів через поле», – розповіла жителька громади Віра Демчук.

Автобуси сполученням Луцьк-Малий Окорськ не їздять з грудня минулого року.

Як йде дощ, то взуття вщент мокре, а дороги немає.

Вірі Демчук 70 років. Вона живе у селі Малий Окорськ. Незважаючи на погоду, і в дощ, і в сніг жінка до найближчого автобуса змушена йти пішки майже годину.Проблема відсутності транспорту торкнулася й дітей. Раніше учні з Малого Окорська і Квасовиці до школи доїжджали автобусом, нині ходять пішки. Аби скоротити шлях, йдуть біля озера. Добираються по болоті майже годину, за спиною важкий наплічник з книжками. «Як йде дощ, то взуття вщент мокре, а дороги немає», – розповідає учень Іван Косінський.

Вчителька початкових класів Тетяна Косінська щодня з села Квасовиця до школи водить шістьох своїх учнів. Каже, після трьох кілометрів дороги пішки діти втомлюються ще до початку уроків.Із проханням пояснити, чому припинили перевезення і поновити рейс Луцьк-Малий Окорськ, селяни неодноразово зверталися до голови Затурцівської громади. Його заступник Володимир Бащук розповів, що писали звернення до облдержадміністрації.

Т.в.о. начальника управління транспорту і зв’язку облдержадміністрації Наталія Пивовар каже, що був лист волинського обласного підприємства автобусних станцій про те, що перевізник не дотримується умов договору. За цим листом перевізнику було надано письмове попередження. «Було зафіксовано, що перевізник не виконує умови договору, не виконує конкретні рейси. Два дні це перевірялося, було складено два акти», – каже чиновниця.

Читайте також: На чому економить українці в карантин

18 січня цього року проводили тендер на організацію маршруту Луцьк-Малий Окорськ. Зі слів начальниці управління Наталії Пивовар, він не відбувся через відсутність претендентів. Коли буде наступний, невідомо.

Перевізник Олег Хайчевський каже, що за даним маршрутом скарг до нього не надходило. Він не проти їхати у ці села та обслуговувати маршрут. «Це просто було цілеспрямовано знайти причини, щоб розірвати договір. Я написав заяву, щоб надали дозвіл на тимчасові перевезення, щоб я обслуговував», – сказав він.

Торік першого грудня з перевізником розірвали договір. У відповідь на інформаційний запит у Луцькій автостанції відповіли, що відправлення автобуса по маршруту Луцьк-Окорськ не здійснювалося з жодної автостанції обласного центру, ймовірно автобус вирушав від обласної філармонії. Інформації стосовно невиконання своїх зобов’язань перевізником в автостанції немає.

 

Telegram Channel