Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Іноземні виші зможуть відкрити філії в Україні – МОН

Найкращі світові практики сфери вищої освіти будуть реалізовуватися і в українських університетах.

Фото Укрінформу.

Іноземні виші зможуть відкрити філії в Україні – МОН

На ринку освіти буде більше конкуренції

Відтепер на території України передбачено можливість утворення філій іноземних закладів вищої освіти.

Про це повідомляє пресслужба МОН.

«Заклади вищої освіти України активно продовжують інтегруватися до Європейського освітнього простору. Щоб стати на крок ближче до Європейського Союзу, ми відкриваємо нові кордони. Тож відтепер на території Україні передбачено можливість утворення територіальних відокремлених структурних підрозділів іноземних закладів вищої освіти. Отже, найкращі світові практики сфери вищої освіти будуть реалізовуватися і в українських університетах», – сказав заступник міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко.

Зазначається, що провадження освітньої діяльності територіально відокремленим структурним підрозділом іноземного закладу вищої освіти буде здійснюватися на підставі дозволу, виданого МОН.

Як повідомляється, іноземний заклад вищої освіти під час подання документів має входити до одного з міжнародних рейтингів.

Як повідомляється, іноземний заклад вищої освіти під час подання документів має входити до одного з міжнародних рейтингів QS World University Rankings, The Times Higher Education World University Rankings, Academic Ranking of World Universities — World Top 500 Universities і посідати при цьому місце не нижче ніж 3000.

У МОН зазначають, що не надаватиметься дозвіл на утворення територіально відокремленого структурного підрозділу іноземного закладу вищої освіти, який є юридичною особою з іноземними інвестиціями держави-агресора або держави-окупанта або юридичною особою, зареєстрованою на території держави-агресора або держави-окупанта, або юридичною особою, кінцевий бенефіціарний власник (контролер) якої є резидентом держави-агресора або держави-окупанта.

Читайте також: Біля Луцька закривають школу, а з дітьми не знають, що робити (Відео)

Для отримання дозволу на утворення територіально відокремленого структурного підрозділу іноземний заклад вищої освіти має подати до МОН копії установчих документів та інші документи.

Telegram Channel