Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Потяг до Хелма не відновлять через дизпаливо

На сьогодні відновлення курсування поїзда сполученням Здолбунів–Ковель–Хелм не планується.

Потяг до Хелма не відновлять через дизпаливо

У Волинській обласній раді хочуть відновити курсування пасажирського поїзда сполученням «Здолбунів–Ковель–Хелм»

Генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк надіслав голові Волинської облради Григорію Недопаду лист щодо цього потяга, пише Ковельмедіа.

Як зазначає консул, він обговорить питання щодо міжнародного поїзда з люблінським воєводою Лехом Справкою. За його словами, польська сторона висловила згоду та зацікавленість у відновленні цього залізничного сполучення.

«Попередньо домовлено про необхідність зустрічі на рівні офіційних делегацій Волинської та Львівської областей (обласна державна адміністрація та обласна рада) з делегацією Люблінського воєводства» – пише Василь Павлюк.

Крім того, депутати отримали відповідь від АТ «Укрзалізниця». Як зазначено в листі, збитки від курсування потяга щомісяця становили близько 1172,8 тис. гривень. Для цього щоденно використовувалося 900 літрів дизельного палива. По прибуттю у Хелм залишалося близько 550 літрів.

На сьогодні відновлення курсування поїзда сполученням Здолбунів–Ковель–Хелм не планується.

Починаючи з 12 жовтня 2017 року польські митники почали оподатковувати дизельне пальне у баках рейкового автобуса. Вони укладали відповідні документи і протоколи, які пред’являли локомотивній бригаді депо Здолбунів Львівської залізниці.

У березні цього року «Ковель media» інформував, що Польща вимагає штраф через потяг сполученням «Здолбунів–Ковель–Хелм». Як зазначають представники «Укрзалізниці», питання досі не вирішено. Тим часом польська сторона подала позов до Європейського суду.

«У разі відсутності оплати в подальшому буде примусово стягнено майно регіональної філії «Львівська залізниця» (арешт дизель-поїзда). За таких умов курсування вищезазначеного поїзда призупинено. У зв’язку з цим склад дизель-поїзда PESA-630M задіяний у перевезеннях насажирів на дільниці Київ – Бориспіль-аеропорт – Київ. На сьогодні відновлення курсування поїзда сполученням Здолбунів–Ковель–Хелм не планується» – пояснили в «Укрзалізниці».

Читайте також: Поїзд «Ковель-Одеса» курсуватиме щодня

Telegram Channel