Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У волинській громаді міркують, як легалізувати видобуток піску

Є можливість заробити.

Фото pixabay.com.

У волинській громаді міркують, як легалізувати видобуток піску

Питання розглядали на фоні зверненнь про надання земель запасу на Любешівщині. Депутати вирішували виділення загалом 43 гектарів

До Любешівської селищної ради надійшли заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Любешівбудсервіс» (зареєстроване у 2020 році на території села Залізниця, директор – Олександр Степаньков) щодо погодження надання земель запасу в межах села Гірки площею 12 гектарів та за межами цього села – 23 гектари для отримання спеціального дозволу на користування надрами для проведення геолого-розвідувальних робіт з метою виявлення і розвідки родовища піску і його подальшого використання. Про це інформує сайт Любешівської ТГ.

Аналогічна заява стосувалася ділянки площею 8 гектарів земель запасу за межами села Шлапань.

Реклама Google

Рішення щодо погодження цього питання було винесено на розгляд сесії селищної ради, яка відбулася, 13 квітня 2021 року.

За словами селищного голови Олега Куха, видобуток корисних копалин місцевого значення, зокрема піску, є досить затребуваним в громаді. Тому вже давно назріла потреба у легалізації цього виду промислу, адже це тягне за собою вирішення таких важливих питань, як оптимальне використання природніх ресурсів громади, наповнення бюджету, протидія та боротьба із самовільними піщаними кар’єрами,  проведення рекультивації використаних піщаних кар'єрів, що, в свою чергу,  потребує   чималих зусиль,  щоб порушені землі привести до стану, придатного для їх експлуатації у сільському, лісовому господарствах.  А також  забезпечення  піском жителів громади для власних потреб.

Розуміючи актуальність питання, відповідними працівниками селищної ради було здійснено інвентаризацію  земельних ділянок, зроблено відповідний перелік земель громади, на які можна отримати дозволи по видобутку корисних копалин піску, і які можуть бути передані в оренду. Подальші ж дії відбуватимуться за процедурою в межах чинного законодавства. Після проведення необхідного вивчення, експертизи та оцінки розвіданих запасів вирішуватиметься питання й щодо надання чи ненадання дозволу на промислову розробку родовищ піску.  Також має бути і громадське обговорення». 

Після проведення необхідного вивчення, експертизи та оцінки розвіданих запасів вирішуватиметься питання й щодо надання чи ненадання дозволу на промислову розробку родовищ піску.

Читайте також: На Волині депутат міськради незаконно проголосував за виділення собі землі

У результаті розгляду депутати одноголосно підтримали проекти рішень селищної  ради, якими передбачено  погодити надання вищезазначених земельних ділянок для отримання спеціального дозволу на користування надрами для проведення геологічного вивчення з метою виявлення і розвідки родовища будівельного піску і його подальшого використання Товариству з обмеженою відповідальністю «Любешівбудсервіс».

Telegram Channel