Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Вимагали від 4 до 40 тисяч гривень: у морзі жінку, яка хотіла забрати померлу від COVID родичку, обібрали до нитки

Триває перевірка.

Фото главком.

Вимагали від 4 до 40 тисяч гривень: у морзі жінку, яка хотіла забрати померлу від COVID родичку, обібрали до нитки

Колеги затриманих лікарів вважають що їх підставили конкуренти із приватних фірм

В одній зі столичних лікарень в морзі влаштували корупційну схему, в рамках якої рідним буквально доводилося викупляти тіла померлих. Щодня лікарня видає два-три тіла для поховання, передають fakty.

Вартість послуг у морзі оцінювали від 4 до 40 тис. грн.

– Останній факт, на якому якраз і були затримані ці лікарі, він взагалі кричущий. Вони вимагали кошти за безоплатні послуги, але йшлося про підготовку тіла померлої жінки, яка хворіла на коронавірус. Вони обіцяли надати можливість поховати цю жінку у відкритій труні, – розповіла речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець.

Саме під час передачі грошей за тіло хворої коронавірусом жінки і схопили негідників.

У морзі небіжчицю мали покласти у спеціальну капсулу. Гроші родичка заплатила, проте тіло тітки отримала у звичайній труні.

Тітка Марини теж померла від Covid-19, у цій самій лікарні. У морзі небіжчицю мали покласти у спеціальну капсулу. Гроші родичка заплатила, проте тіло тітки отримала у звичайній труні. У жінки вимагали 4 тис. грн. передоплати, ще 22 тис. грн наступного дня, а також ще 4 тис. Грн ніби-то санітарам.

Організував цей бізнес завідувач моргу разом зі своїм заступником, кажуть у прокуратурі. Керівник Олександр Борінфельд ще й голова профспілкового комітету восьми лікарні. Цей заклад – опорний для хворих на Covid-19. Минулого року медик навіть на протести виходив, через невиплачені коронавірусні надбавки.

У цій схемі ніби-то була і третя людина. Такий собі Вася Чорний, який не працевлаштований у лікарні.

Керівництво лікарні теж відхрещується від хабарників. Мовляв, колеги вони зразкові. А от за що брали гроші – ще треба розібратися. Бо деякі послуги моргу – дійсно платні.

А от колеги затриманих лікарів вважають що їх підставили конкуренти із приватних фірм.

Читайте також: Бус із тілами померлих від COVID-19 врізався у вантажівку (Відео).

Telegram Channel