Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ветерана війни на Донбасі звинуватили в подвійному вбивстві у США: йому загрожує смертна кара

Слідчі дії тривають.

Фото Гордон.

Ветерана війни на Донбасі звинуватили в подвійному вбивстві у США: йому загрожує смертна кара

Доки справа про екстрадицію перебуває на розгляді, ексдобровольцю заборонено залишати Київ, за ним стежать за допомогою електронного браслета

Ветерана АТО на Донбасі, американського добровольця Крейга Ленга в США звинуватили в подвійному вбивстві, за що на батьківщині йому загрожує смертна кара. Інцидент, в якому нібито замішаний чоловік, стався у Флориді в 2018 році, передає obozrevatel.

За даними слідства, Ленг і ще один підозрюваний пограбували та вбили з вогнепальної зброї 53-річного чоловіка та його дружину. Сам же ветеран вважає себе невинуватим, про що він заявив в ефірі каналу «Україна 24» в п'ятницю ввечері, 16 квітня.

У 2019-му Крейга затримали в Україні за запитом Інтерполу, місцева влада погодилася видати американця, проте адвокати оскаржили це рішення.

«На жаль, через тривалі судові процеси в США я не можу говорити про події у Флориді. Але я вважаю себе невинуватим. 2018 року я працював на декількох роботах, зокрема допомагав своїй матері з реконструкцією будинку», – сказав Ленг.

Читайте також: Снайпер РФ убив 24-річного Ярослава: рвався на фронт із 18 років, устиг одружитися і стати батьком (Фото).

У 2019-му Крейга затримали в Україні за запитом Інтерполу, місцева влада погодилася видати американця, проте адвокати оскаржили це рішення. Заборона на екстрадицію, встановлена Європейським судом із прав людини (ЄСПЛ), діє до 20 квітня.

Адвокат чоловіка Дмитро Моргун припустив, що в США ветерана АТО можуть судити ще й за участь у війні на Донбасі, адже там його вважають екстремістом. Зазначимо, що Крейг Ленг воював за Україну близько року з весни 2015 року, 2016-го він звільнився з лав Збройних сил України.

Доки справа про екстрадицію перебуває на розгляді, ексдобровольцю заборонено залишати Київ, за ним стежать за допомогою електронного браслета. Сам ветеран АТО сподівається, що йому дозволять залишитися в Україні, бо тут його дружина та однорічний син, а в серпні подружжя стане батьками вдруге.

Telegram Channel