Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чверть волинських підприємств задекларували середню зарплату нижчу від мінімальної

Ольга Ліщинська: як правило, більшість працедавців дослухаються до рекомендацій податкової служби.

Фото Главком.

Чверть волинських підприємств задекларували середню зарплату нижчу від мінімальної

Волинські податківці переконували понад 1,5 тисячі працедавців дотримуватись гарантій в оплаті праці

Упродовж першого кварталу 2021 року волинські податківці провели співбесіди із 1,5 тисячі платників, які  не дотримуються законодавчих вимог щодо мінімальної оплати праці. 10 господарюючих суб’єктів заслухано, 109-ти – надіслано листи -попередження.

Про це учасників спільної наради керівництва області та органів місцевого самоврядування з питань наповнення місцевих бюджетів поінформувала заступник начальника Головного управління ДПС у Волинській області Ольга Ліщинська.

641 господарюючий суб’єкт підвищив рівень виплати заробітної плати, до бюджету додатково сплачено понад 3,8 мільйона гривень ПДФО та 0,3 мільйона гривень військового збору.

«Саме контроль за рівнем заробітної плати та оформленням трудових відносин має першочергове значення для наповнення бюджету. Спілкуючись із працедавцями, фахівці податкової служби переконують їх дотримуватися гарантій в оплаті праці та добровільно відмовитися від  ймовірної мінімізації податкових зобов’язань. Про додаткові надходження ПДФО від цієї роботи можна буде говорити за підсумками подання звітності за другий квартал. Як правило, більшість працедавців дослухаються до рекомендацій податкової служби», - наголосила посадовець.

Заступник начальника Головного управління ДПС у Волинській області повідомила, що протягом 2020 року в умовах обмежень через пандемію корона вірусу податкова служба в області здійснювала результативні заходи з детінізації заробітної плати. Зокрема, матеріали щодо 6,7 тисячі  платників надіслано до відповідних комісій та органів Держпраці. Минулорічний підсумок заслуховувань на комісіях при органах місцевої влади – 641 господарюючий суб’єкт підвищив рівень виплати заробітної плати, до бюджету додатково сплачено понад 3,8 мільйона гривень ПДФО та 0,3 мільйона гривень військового збору.

Читайте також у нас: Чи можуть пенсіонерів змусити перейти на обслуговування у банки?

Крім того, торік  майже 5 тисяч суб’єктів господарювання заслухано фахівцями податкової служби, з яких 4,6 тисячі, тобто 92 відсотки, підвищили рівень виплати заробітної плати та сплатили додатково до бюджету 19,9 мільйона гривень ПДФО та військового збору.

Довідково: згідно з поданою звітністю за 4 квартал 2020 року, 3,8 тисячі суб’єктів господарювання Волині, або 25,7 відсотка, задекларували середню заробітну плату працівникам нижчу від мінімальної (6 тисяч гривень).

Сектор інформаційної взаємодії  Головного управління ДПС у Волинській області.

Telegram Channel