Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Загострення на передовій: представники Євросоюзу відвідають Донбас

Представники Євросоюзу відвідають Донбас.

Фото ТСН.

Загострення на передовій: представники Євросоюзу відвідають Донбас

Поїздка запланована на наступний тиждень

Наступного тижня представники Євросоюзу разом з першим заступником спікера парламенту Русланом Стефанчуком відвідають Донбас, де останнім часом загострилася ситуація.

Про це повідомила пресслужба Верховної Ради 17 квітня. 

Участь у поїздці на Схід візьмуть віцемаршалка Польщі Малгожата Госєвська та віцеспікер Сейму Литви Паулюс Саударґас. «Європейські посадовці зможуть на власні очі побачити та дати оцінку ситуації на сході України», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час зустрічі політики обговорять можливість якнайшвидшого врегулювання бойових дій на Донбасі. Стефанчук висловив надію, що плідна співпраця та дружні відносини з Польщею та Литвою прискорять повернення довгоочікуваного миру в Україну.

Під час зустрічі політики обговорять можливість якнайшвидшого врегулювання бойових дій на Донбасі. 

Як повідомлялося, фінальним акордом зовнішньополітичної активності Києва останніми тижнями, на тлі реальної небезпеки широкомасштабного вторгнення РФ, став візит Володимира Зеленського до Парижа. Проте перемовини з Еммануелем Макроном і Ангелою Меркель, які дещо дистанціювалися від України і Донбасу, вчергове засвідчили - нормандський формат радше «мертвий», ніж «живий». Путін показово не хоче говорити і зустрічатися з Зеленським, бо з нього більше не вичавиш поступок.

Реклама Google

Нагадаємо, РФ стягнула до українських кордонів велику кількість техніки та військових. Незважаючи на це, в РФ звинувачують Київ в «ескалації конфлікту».

В Росії заявляють, що їхня армія пересувається на території країни тими маршрутами, якими вважає за потрібне. Війська перебуватимуть біля українських кордонів доти, доки вирішить керівництво країни, заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков. 

Джерело: ТСН
Telegram Channel