Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Чи стане лікарня княжого міста опорною

Фото з відкритих джерел.

Чи стане лікарня княжого міста опорною

Досі статус опорної лікарні на Волині мали сім лікарняних установ

Обласна Госпітальна рада  рекомендувала голові Волинської ОДА звернутися до Міністерства охорони здоров’я України, щоб присвоїти Володимир-Волинській лікарні статус опорної. 

Про це йдеться на сторінці голови Володимир-Волинської територіальної громади Ігоря Пальонки.

 Як стало відомо, над цим працювала велика команда людей на всіх рівнях, далі – затвердження у МОЗі. Під час візиту мера до першого заступника Міністра охорони здоров’я спільно з народним депутатом та очільницею ТМО у лютому обговорили саме питання надання статусу опорної, що для Володимира – Волинського є принципово важливим. Тоді отримали рекомендації щодо розробки пакету необхідних документів і запевнення у тому, що лікарня повинна отримати цей статус.

 Досі статус опорної лікарні на Волині мали сім лікарняних установ. Із тих, які розміщені найближче до Володимир- Волинського, - це Нововолинська центральна міська лікарня та Ковельське міжрайонне територіальне медичне об’єднання.          

 Чимало зусиль для цього доклала генеральна директорка Володимир-Волинського ТМО Тетяна Ващук, яка особисто зверталася до Президента України щодо надання статусу опорної лікарні медзакладу, двічі була в МОЗі, контактувала у Волинській ОДА, щоб відповідне рішення було прийняте Госпітальною радою. І найголовніше, за її керівництва заклад взяв курс на повне переформування.

Так, за останній рік у заклад прийшло працювати понад десять молодих спеціалістів, деякі отримали службове житло, також було придбано чимало обладнання, відбулася перекваліфікація молодих фахівців на затребувані спеціальності.  Досягнуто повного взаєморозуміння з управлінням охорони здоров’я та, зокрема, із заступником губернатора Людмилою Тимощук.

Реклама Google

 Нагадаємо, досі статус опорної лікарні на Волині мали сім лікарняних установ. Із тих, які розміщені найближче до Володимир- Волинського, - це Нововолинська центральна міська лікарня та Ковельське міжрайонне територіальне медичне об’єднання.

Роксолана Вишневич

Читайте також: У волинських лікарнях капітально відновлять сім приймальних відділень

Telegram Channel