Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Путін і Лукашенко чотири години проговорили в Москві

Путін і Лукашенко обговорили відносини Росії і Білорусі.

Фото пресслужби Кремля.

Путін і Лукашенко чотири години проговорили в Москві

Білорусь і Росія поглиблюють взаємодію в сферах військово-технічного співробітництва та забезпечення безпеки «в найширшому сенсі цього слова», зазначив президент РФ

У Москві завершилися переговори між президентом Росія Володимиром Путіним і формальним главою Білорусі Олександром Лукашенком, які тривали майже чотири години.

Про це повідомляє БЕЛТА в четвер, 22 квітня, передає КорреспонденТ.

Лукашенко на початку переговорів зазначив, що Білорусь і Росія серйозно просунулися в питанні узгодження союзних програм.

Путін заявив, що відносини Білорусі і Росії успішно розвиваються.

«Пам'ятаєте, з карт починали (дорожніх карт - ред.). Дуже серйозні програми. Напевно, 26 або 27 програм ми вже погодили на рівні уряду. Небагато залишилося, 2-3 дуже серйозні програми економічного характеру, зокрема і оподаткування - відома програма, за якою ми, загалом, в Мінську вирішили», - сказав Лукашенко.

Він також зазначив, що у співпраці з Росією потрібно посилювати питання, пов'язані зокрема з безпекою, обороною Союзної держави.

«Упораємося. І лінії намалюємо, за які ніхто не повинен перейти, і гідно відповімо тим, хто не розуміє, що в цьому шаленому світі треба бути спокійнішими і жити дружно», - підкреслив білоруський лідер.

Зі свого боку Путін заявив, що відносини Білорусі і Росії успішно розвиваються.

«Не дивлячись на пандемію і певне скорочення товарообігу, все-таки обсяг дуже значний - майже $ 30 млрд загальний обсяг сьогодні. Упевнений, що все відновиться і в колишньому обсязі», - заявив російський лідер.

Путін розповів, що обидві сторони продовжують працювати над вдосконаленням нормативної бази з будівництва Союзної держави. Разом з тим він додав, що з деяких питань ще належить узгодити позиції.

Читайте також: Син Лукашенка травмував хокеїста ударом ключкою між ніг

«Робота в цілому йде непогано в усіх напрямах, команди наші працюють досить ефективно. Я маю на увазі і урядову команду, і команди по лінії адміністрацій, і, як бачимо тепер, по лінії спеціальних служб», - зазначив Володимир Путін.

Також, за його словами, Білорусь і Росія поглиблюють взаємодію в сферах військово-технічного співробітництва та забезпечення безпеки «в найширшому сенсі цього слова».

Telegram Channel