Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
У Луцьку бульдозером знищують пам’ятку (Фото)

Прекрасний зразок ставлення до історичної пам’яті.

Фото Сергія Наумука.

У Луцьку бульдозером знищують пам’ятку (Фото)

Житловий будинок першої половини ХХ століття фактично перестав існувати

Учора в Луцьку на вулиці Ярощука почали демонтуватиісторичну будівлю. Надвечір віллу збудовану на початку 1920-х років вже зносити бульдозером. Він ковшем руйнував муровані стіни.

Фактично, на кінець дня від будинку залишилися тільки руїни.

Про «унікальний зразок індивідуальної житлової забудови, приклад «садибного» стилю», як назвала будинок авторка дослідження «Архітектура і містобудування Західної Волині 1921-1939 років» Ольга Михайлишин, можна буде лише згадувати.

Тож про «унікальний зразок індивідуальної житлової забудови, приклад «садибного» стилю», як назвала будинок авторка дослідження «Архітектура і містобудування Західної Волині 1921-1939 років» Ольга Михайлишин, можна буде лише згадувати.

Свого часу у садибі мешкав другий міський голова Луцька Ян Сушинський. Він був ще й одним із засновників Волинського краєзнавчого музею. Пізніше там жив Казимир Яніцький, архітектор будівлі нинішнього Волинського краєзнавчого музею. За радянської влади у садибі розмісти дитсадок. А потім будівлю приватизували. 

Читайте також: «Чорні копачі» розрили пам’ятку археології античної доби (Відео)

Про значення будівлі не раз писала преса. Але влада так і не спромоглася надати йому формальний статус пам’ятки. Останніми роками будівля стояла без догляду і занепадала.

 

 

Telegram Channel