Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
У волинських лісах встановлено ще 3 системи відеоспостереження (Фото)

Система спостереження за державним лісовим фондом дає змогу точно визначити координати спалахів лісових пожеж.

Фото lisvolyn.gov.ua.

У волинських лісах встановлено ще 3 системи відеоспостереження (Фото)

Радіус огляду – понад 20 кілометрів. Оптика дозволяє максимально приблизити об’єкт

Ліси Маневиччини вже 100-відсотково перебувають під відеонаглядом. Це надзвичайно важливо, адже саме в цьому районі зосереджені найбільші площі лісових насаджень, в тому числі хвойних, а вони під час пожежонебезпечного періоду найбільше у зоні ризику, інформує Волинське УОЛМГ.

ДП «Маневицьке лісове господарство» останнім часом розмістило телевізійну систему спостереження на території Вовчецького лісництва. Радіус огляду – понад 20 кілометрів. Оптика дозволяє максимально приблизити об’єкт. Черговий у режимі реального часу наглядає за прилеглими масивами за допомогою спеціального монітору.

Спостерігати за лісовим масивом можна зі смартфона. Лісничий зможе страхувати оператора і переглядати зображення онлайн з камери будь-де за наявності мережі Інтернет.

Також спостерігати за лісовим масивом можна зі смартфона. Лісничий зможе страхувати оператора і переглядати зображення онлайн з камери будь-де за наявності мережі Інтернет.

Над усіма лісовими масивами ведеться відеонагляд і в державному підприємстві «Городоцький лісгосп». Камери відеоспостереження встановлені у лісництвах Городоцькому, Новорудському, Троянівському та Боровому. У Лишнівському та Градиському з’явилися останнім часом.

Така система спостереження за державним лісовим фондом дає змогу точно визначити координати спалахів лісових пожеж, оперативно  ліквідувати загоряння. Лісова охорона, залежно від класу пожежної безпеки, проводить чергування в денний час, а в періоди тривалої відсутності опадів – заступають на цілодобове.

Telegram Channel