Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині працівницю сільради оштрафували за п’яну їзду за кермом

Пані заплатить 17 тисяч штрафу.

Фото ілюстративне.

На Волині працівницю сільради оштрафували за п’яну їзду за кермом

Ввечері сіла за кермо нетверезою

Жінку, яка працює в Литовезькій сільській раді, поліцейські впіймали в стані алкогольного сп’яніння під час керування автівкою. У результаті водійці доведеться сплатити чималий штраф. Також її позбавили водійських прав.

Про це йдеться у постанові Іваничівського районного суду від 16 квітня, пише «Буг».

Жінку під час керування автомобілем «Фольксваген Гольф» виявили 21 березня о 23:30 в селі Литовеж на вулиці І. Франка.

Огляд на стан сп’яніння проводився зі згоди водійки із застосуванням приладу «Драгер». Тест виявився  позитивним – 0,40 проміле.   

 

Своїми діями жінка порушила вимоги п. 2.9а Правил дорожнього руху України, за що передбачена відповідальність за ч. 1 ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп’яніння).

Працівниця Литовезької сільської ради сплатить 17 тисяч гривень штрафу за кермування напідпитку

В суді жінка свою вину у вчиненому правопорушенні визнала, просила суд не позбавляти її права керування транспортним засобом.

Також вона зауважила, що у діях працівників поліції теж було ряд порушень. Зокрема, зазначила, що поліцейські не мали підстав для зупинки її автівки, оскільки номерний знак підсвідчувався. Водійка запевнила, що не була тоді в стані алкогольного сп’яніння, а пояснення, які вона підписала, були написані працівниками поліції під диктовку, які потім на вимогу працівника поліції підписала та написала слово «прочитано».

Та все ж суд, визнав водійку винною та призначив їй покарання у виді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік. Також жінці доведеться сплатити в дохід держави 454 гривні судових витрат.

Читати також: На Великдень волиняни можуть лишитися без гарячої води

Джерело: Інтернет-видання "Буг".
Telegram Channel