Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
«Якщо буду жити, то вб'ю його»: дідусь підлітка, який зарізав батьків і брата, пообіцяв покінчити з онуком

Тривають слідчі дії.

Фото Нацполіція.

«Якщо буду жити, то вб'ю його»: дідусь підлітка, який зарізав батьків і брата, пообіцяв покінчити з онуком

Подробиці інциденту встановлюють правоохоронці

Києві сьогодні, 28 квітня Дарницький районний суд обрав запобіжний захід 16-річному Максиму, якого підозрюють у вбивстві всієї родини. Його відправили на 60 днів у СІЗО.

Журналісти «Сьогодні» поспілкувалися з дідусем підлітка Миколою Суміним. Він розповів нам про сім'ю, погану компанію хлопця і алкоголізм матері Максима.

За словами Миколи, мати Максима страждала алкоголізмом. Батько працював і утримував сім'ю. Раніше Суміни жили на Печерську, але через бідність квартиру продали і переїхали на Харківський масив.

Якщо я буду жити, то вб'ю його. Справа не в тому, що він мого сина вбив, він убив мого маленького онука, якому сім років усього, це ж треба бути звірюкою такою.

Чоловік підтвердив, що в сім'ї дійсно часто бували скандали. Спочатку сварилися через матір, у якої були алкогольні зриви. А потім ще й через Максима, який іноді поводився неадекватно. Але ніхто з родичів не міг подумати, що справа може так закінчитися.

Бабуся Максима – Ніна Суміна – скаржиться, що у них немає грошей на похорони убитої сім'ї. Вона не може забрати тіла з моргу, зараз шукає гроші. Пенсія – близько 2000 гривень, тоді як похорон коштує приблизно 30 000 гривень.

«Якщо я буду жити, то вб'ю його. Справа не в тому, що він мого сина вбив, він убив мого маленького онука, якому сім років усього, це ж треба бути звірюкою такою. Видно, він наркотики прийняв», – сказав дідусь.

Маленького сина звали Андрюша, він пішов у перший клас. Маленький, емоційний був, але неслухняний.

«Він поганий хлопчик був, додому до нас прийде – тихий був, а в школі дітям ручки ламав, таке, психічно був теж хворий», – додав він.

За словами пенсіонера, його син хворів і був у психдиспансері на обліку. Дружина Оксана маніпулювала ним, а в один день ледь не зарізала ножем.

«Я три дні був у лікарні швидкої допомоги, я думав, що він помре – під серце ножем йому дала. Він вилыкувався і після цього знову почав з нею жити», – зазначив дідусь.

Після цього інциденту його синові не можна було пити, але дружина змушувала. Чоловік працював слюсарем, а дружина сиділа вдома. За даними Миколи Суміна, вона п'яниця з самої молодості.

«Я говорив йому, що не бери її, вона молода вже горілку п'є, у неї два рази білочка була. Тварина така, натуральна», – додав батько покійного.

Дідусь розповів, що після переїзду на Харківський масив Максим сплутався з поганою компанією з Дарниці. Микола Сумін підозрює, що його онук вживав наркотики, але навряд чи мав залежність. За його словами, хлопець «балувався». Це тривало три-чотири роки.

«Баба знає, я знаю (про наркотики, – Ред.), але за руку ми нікого не зловили», – зазначив пенсіонер.

Крім того, напередодні трагедії батько намагався знайти приятеля Максима на ім'я Дмитро. Він хотів поговорити з ним по-чоловічому. Батько підозрював, що саме він втягнув сина у погану компанію і давав наркотики.

Нагадаємо, сьогодні, 28 квітня, хлопцю вже повідомили про підозру.

Telegram Channel