Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині школярів учили відбивати атаки путінської армії (Фоторепортаж)

На Горохівщині патріотів виховують з колиски!

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

На Волині школярів учили відбивати атаки путінської армії (Фоторепортаж)

Цими днями в ліцеях Горохівської і Мар’янівської територіальних громад відбулися військово-польові збори – один із видів навчальної практики після вивчення теорії, передбаченої предметом «Захист Вітчизни»

Для багатьох одинадцятикласників уроки тактики поводження зі зброєю на шкільних подвір’ях провели військові інструктори Волинського обласного військового комісаріату. Таку ініціативу започаткувала й організувала за свої кошти Горохівська спілка учасників АТО «Щит».

Її голова Микола Бернадський розповів: «Патріотичне виховання молоді повсякчас повинне бути на чільному місці в школі і вдома. Особливо тепер, у час війни з проросійським агресором на Донбасі. До карантину ми разом із Горохівським районним військовим комісаріатом організовували для старшокласників екскурсії  на Володимир-Волинський військовий полігон.

Патріотичне виховання молоді повсякчас повинне бути на чільному місці в школі і вдома. Особливо тепер, у час війни з проросійським агресором на Донбасі.

Зустрічі з військовими, знайомство з їх побутом усім запам’яталися особливими. Цього разу працівники Горохівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (колишнього військкомату) теж підтримали ідею проведення заходу».

Читайте також у нас: «На Волині вандали познущалися над пам’ятником жертвам Другої світової війни».

І справді, на спортивному майданчику площадці  Підберезівського ліцею учні вчителя предмету «Захист Вітчизни» Андрія Кунчика з великою цікавістю розглядали учбові пістолети, вчилися їх тримати, цілитися й водночас охоче знайомилися з військовими інструкторами, членами громадського формування «Буг» Олександром Калюжним (голова формування), Тарасом Рудиком, Олександром Вакулінським, які свого часу одними з перших стали в ряди захисників України на її Сході. Із сусідніх Печихвостів своїх вихованців у Підбереззя привіз Микола Бойко. В атовців повчилися вправності учні Звиняченського, Вільхівського, двох Горохівських ліцеїв. 

Третього дня інструктори провели заняття для старшокласників  Борочиченського і Бранівського ліцеїв. Цього разу з ліцеїстами спілкувалися заступник голови облдержадміністрації Анатолій Костик і депутат обласної ради Тарас Щерблюк. А наостанок, про що довідалася в Миколи Бернадського й Віталія Гладуна, присутніх на усіх зустрічах, дорослі зварили юнакам і дівчатам смачний солдатський плов.

Дивимось світлини на згадку про військово-польові збори в Підбереззі й Борочичі на Горохівщині:

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.
Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.
Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.
Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.
Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.
Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.
На Горохівщині патріотів виховують з колиски!
На Горохівщині патріотів виховують з колиски! Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

 Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Читайте також у нас: «Лукашенко сказав, що коли його застрелять, влада перейде до старшого сина».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel