Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь напередодні Великодня

В очікуванні Благодатного вогню.

Скрін з відео Greek City Times.

В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь напередодні Великодня

Вважають, що сходження Благодатного вогню символізує воскресіння Ісуса Христа.

В Єрусалимі, столиці Ізраїлю, зійшов довгоочікуваний Благодатний вогонь 2021 напередодні важливого церковного православного свята Великодня, інформує ICTV.

Благодатний Вогонь — назва вогню у церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього. Цю церковну церемонію проводять щорічно у Велику суботу в храмі Воскресіння Христового в Єрусалимі.

Віряни вважають, що якщо його сходження не сталося, то це означає, що у такий спосіб Господь попереджає про наближення кінця світу.

Вважають, що сходження Благодатного вогню символізує воскресіння Ісуса Христа. Віряни вважають, що якщо його сходження не сталося, то це означає, що у такий спосіб Господь попереджає про наближення кінця світу.

Ця церковна церемонія проводиться за особливими традиціями. Наприклад, напередодні Великої суботи в храмі гасять всі свічки. У суботу вранці відбувається спільна церемонія запечатування Гробу.

Єрусалимський патріарх також має зайти в каплицю лише зі свічками та прочитати молитву. Тоді на свічки й факел сходить Благодатний вогонь. Після цього лампадки з вогнем розвозять у всі куточки світу.

Реклама Google

Telegram Channel