Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Аномалій не буде: синоптики розповіли, коли в Україну прийде спека

Весняна погода в цьому році якраз нормальна, ми як ніколи близькі до кліматичної норми, трохи прохолодніше.

Фото agrarii-razom.com.ua.

Аномалій не буде: синоптики розповіли, коли в Україну прийде спека

Прогнозована температура на 1-1,5 градуса вище середніх багаторічних значень

Синоптики обіцяють в цьому році більш прохолодну погоду в травні, ніж роком раніше. За прогнозом заступника директора Українського гідрометцентру Анатолія Прокопенка, в середньому в травні очікується +15-18 градусів, в горах +11+13.

Про це повідомляє «Сегодня».

У середньому в травні очікується +15-18 градусів.

Прогнозована температура на 1-1,5 градуса вище середніх багаторічних значень. Також в травні передбачається місячна кількість опадів в районі 62-89 мм на заході країни (в Карпатах до 134 мм), на решті території метеорологи очікують 28-50 мм. Ці значення знаходяться в межах норми.

«Стійкий перехід середньої добової температури повітря через +15 градусів у бік підвищення, що є кліматичним показником початку літа, відбувається переважно в другій (на Закарпатті та півдні - в першій) декаді травня», - зазначив Анатолій Прокопенко.

Таким чином літні температури очікуються після 20 травня.

У попередні роки в травні бувало і 10 градусів морозу (Карпати та північно-східні регіони). А невеликі заморозки траплялися навіть у другій половині травня всюди, за винятком півдня України. Абсолютний максимум температури - +39 градусів в Луганській області та в Криму.

Начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко розповіла, що весна у 2021 році майже відповідає кліматичній нормі.

Читайте також: Продовжував носити їжу до гнізда попри рану. Історія порятунку лелеки, якого підстрелили

«Весняна погода в цьому році якраз нормальна, ми як ніколи близькі до кліматичної норми, трохи прохолодніше. Такий поступовий розвиток весняних процесів вважаю дуже хорошим. Що було минулого року, ось то було аномальним», - впевнена Тетяна Адаменко.

Telegram Channel