Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Продовжував носити їжу до гнізда попри рану. Історія порятунку лелеки, якого підстрелили

За словами місцевих мешканців, птах ще чотири дні після поранення носив їжу в гніздо для самки, котра висиджувала яйця.

Фото ДТЕК Одеські електромережі.

Продовжував носити їжу до гнізда попри рану. Історія порятунку лелеки, якого підстрелили

Проте з часом його травмоване крило, на думку зоозахисниці, почало боліти сильніше, і він прилетів до людей

Працівники Одеського зоопарку вилікували пораненого самця лелеки, якого напередодні підстрелили невідомі. Птаха вже повернули у гніздо в селі Троїцьке Одеської області, повідомила волонтерка Союзу захисту тварин Одеси Марина Цуцканова, інформує Суспільне.

Реклама Google

Вона розповіла, що лелеку підстрелили невідомі приблизно два тижні тому. За словами місцевих мешканців, птах ще чотири дні після поранення носив їжу в гніздо для самки, котра висиджувала яйця. Проте з часом його травмоване крило, на думку зоозахисниці, почало боліти сильніше, і він прилетів до людей. Вони спіймали птаха й передали на лікування до зоопарку.

Лелека перебував у зоопарку трохи більше, ніж тиждень, після чого його, за порадою орнітологів, відпустили на тому ж місці, де піймали раніше. Лелека відразу впізнав місцевість і полетів до гнізда, сказала волонтерка.

Директор Одеського зоопарку Ігор Бєляков розповів Суспільному, що до зоопарку птах потрапив у виснаженому стані, він вже декілька днів не їв і був надто худим. Якби люди не втрутилися, лелека міг загинути.

Ветеринари з'ясували, що в лелеку стріляли з пневматичної зброї. Йому поранили крило. Спочатку птаха планували оперувати, однак він був надто слабким і певно не витримав би. Тому лелеку лікували медикаментозно: йому давали антибіотики та стимулятори, розповів Ігор Бєляков.

Ветеринари з'ясували, що в лелеку стріляли з пневматичної зброї. Йому поранили крило. Лелеку лікували медикаментозно: йому давали антибіотики та стимулятори.

Після того, як рана трохи затяглася, лелеку випустили у вольєр. Там він почав літати та відновлюватися.

Читайте також: 7-річний хлопець вмовив маму на реставрацію картини: виявилося, що вона XVII століття

Бєляков зазначив, що працівники зоопарку намагалися якнайшвидше вилікувати самця та випустити його на волю, аби той не втратив свої навички життя у дикій природі.

 

 

Telegram Channel