Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Колишній британський розвідник склав на Трампа ще одне «досьє»

Крістофер Стіл став співзасновником приватної розвідувальної компанії Orbis Business Intelligence.

Фото pravda.com.ua.

Колишній британський розвідник склав на Трампа ще одне «досьє»

Друге «досьє» містить нові дані про втручання Москви в американські вибори – зокрема, зв'язки з Росією колишнього керівника передвиборного штабу Трампа Пола Манафорта

Колишній британський розвідник Крістофер Стіл, який склав «досьє» на 45-го президента США Дональда Трампа, надав ФБР другий такий документ під час його президентства. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на «The Telegraph».

Крістофер Стіл склав перше «досьє» в період із червня до грудня 2016 року. Воно потрапило у ЗМІ у січні 2017 року. Видання вважає, що він продовжив контакти з ФБР після інавгурації Трампа в січні 2017 року. Стіл надавав владі США необроблені дані розвідки через свою компанію Orbis Business Intelligence.

Крістофер Стіл продовжив контакти з ФБР після інавгурації Трампа в січні 2017 року. Стіл надавав владі США необроблені дані розвідки через свою компанію Orbis Business Intelligence.

Друге «досьє» містить нові дані про втручання Москви в американські вибори – зокрема, зв'язки з Росією колишнього керівника передвиборного штабу Трампа Пола Манафорта. Також у ньому повідомляється про компрометуючі дані Росії про Дональда Трампа.

Перше «досьє» на Дональда Трампа було опубліковано у виданні «BuzzFeed» у січні 2017 року. У документі на 35 сторінок говорилося про змову представників передвиборного штабу Трампа із російськими спецслужбами, які ділилися з командою Трампа «компроматом» на Хілларі Клінтон.

Автором досьє була не американська розвідка, а британський фахівець із контррозвідки Крістофер Стіл. Із 2006 по 2009 рік він керував відділом щодо Росії у штаб-квартирі Секретної розвідувальної служби (MI6) у Лондоні. У 2009 році він став співзасновником приватної розвідувальної компанії Orbis Business Intelligence.

У січні 2018 року адвокат Трампа Майкл Коен подав позов про наклеп на «BuzzFeed» за «російське досьє», яке він називав фейковим.

У січні 2021 року голова юридичного комітету Сенату Сполучених Штатів Ліндсі Грем оприлюднив низку додаткових документів та стенограм, пов'язаних з розслідуванням справи про ймовірну змову між членами команди Трампа та Росією.

Telegram Channel