Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Гнідавському цукровому заводі починають виробляти цукор із тростини

Україні буде за пару років не солодко.

Фото Гнідавський цукровий завод.

На Гнідавському цукровому заводі починають виробляти цукор із тростини

Спад у цукровій галузі ризикує обернутися присмаком лише імпортного цукру в роті та знищенням власної цукрової галузі

Наразі цукрова галузь переживає ледь не найскладніші часи. Значними темпами скорочується виробництво, падає його маржинальність, заводи припиняють свою діяльність, а потужності «ідуть на металолом».

Аби покращити ситуацію на ринку цукру, на Гнідавському цукровому заводі розпочинають виробництво цукру із цукрової тростини, повідомили у пресслужбі підприємства.

Днями перша партія цукросировини вже поступить на підприємство і Гнідавський цукровий завод розпочне свою роботу.

«Підприємство повністю готове до роботи, вже днями перша партія цукрової тростини буде на підприємстві, а саму переробку розпочнемо після 10 травня», – повідомив керівник Гнідавського цукрового заводу Василь Муха.

Керівник підприємства переконаний, що це позитивно вплине не лише на ринок цукру в Україні, де вже спостерігається дефіцит, а й зробить свій внесок в економіку держави.

Реклама Google

Начальник управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко переконаний, що таке виробництво стане позитивним рушієм для економіки України загалом та на Волині зокрема.

 Буде проведена диверсифікація виробництва, створені додаткові робочі місця, покращиться економіка, додатково наповниться бюджет, а найважливіше - це може стримати зростання ціни на цукор, яка продовжує йти вгору, адже незабаром сезон заготівлі ягід і попит на цукор буде збільшуватися

«Гнідавський цукровий завод зумів взяти цей сирець по квоті, а це досить великий крок вперед, зокрема буде проведена диверсифікація виробництва, створені додаткові робочі місця, покращиться економіка, додатково наповниться бюджет, а найважливіше -  це може стримати зростання ціни на цукор, яка продовжує йти вгору, адже незабаром сезон заготівлі ягід і попит на цукор буде збільшуватися», – переконаний Юрій Горбенко.

Читати також: Не виділили землі: власники молочної ферми на Волині не мають де випасати корів (Фото)

Джерело: Гнідавський цукровий завод
Telegram Channel