Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
У Луцьку вшанували матерів, чиї сини загинули на Сході України (Фото)

Фото lutskrada.gov.ua.

У Луцьку вшанували матерів, чиї сини загинули на Сході України (Фото)

Це стало найхвилюючим моментом фестивалю «Вишиті обереги єднання»

Жителі Луцької міської територіальної громади низько вклоняються жінкам за героїзм їхніх синів, які поклали життя заради захисту незалежної України, інформує Луцька міська рада.

З вітальним словом до присутніх у залі звернулась Ірина Чебелюк, заступник Луцького міського голови. Вона подякувала усім матерям, які виростили справжніх захисників України: «Велике спасибі вам за вашу мужність. Нехай на ваших очах ніколи не з'являються сльози смутку. Нехай ваша домівка завжди наповнюється щастям і радістю. Це велике щастя, коли поряд з нами є наші діти. Ми дякуємо вам за героїзм ваших дітей. Здоров'я вам, миру і добробуту».

Кожного загиблого на сході Героя присутні у залі Палацу культури згадали поіменно, аплодуючи матерям.

Цього вечора кожного загиблого на сході Героя присутні у залі Палацу культури згадали поіменно, аплодуючи матерям.

Традиційно на всеукраїнський фестиваль «Вишиті обереги єднання» організатори дійства запрошують відомих українських артистів, аби не лише рушниками, а й піснями вшанувати матерів. Цього разу до Луцька приїхав народний артист України Микола Свидюк, який став популярним завдяки пісні «Донечка». А починав кар'єру з написання інструментальних п'єс до театральних вистав, ставши відомим композитором.

Надія Максимчук отримала відзнаку за рушник, якому понад 100 років. 

І на завершення фестивалю заступник міського голови Ірина Чебелюк вручила подяки міського голови за найоригінальніший та найстаріший вишитий родинний рушник.

Отож, Надія Максимчук отримала відзнаку за рушник, якому понад 100 років. З 1952 року зберігається вишитий рушник у родині Наталії Єкименко. І ще одну подяку за оригінальний старовинний рушник отримала Валентина Ватініна.

До пізнього вечора Театральний майдан нашого міста повнився «Мелодією душі» від учасників духового оркестру Палацу культури нашого міста.

Telegram Channel