Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Населення Китаю за 10 років зросло на 72 мільйони

Населення Китаю працездатного віку (у віці від 15 до 59 років) скорочується після досягнення в 2011 році піку в 925 мільйонів людей.

Фото із сайту volynnews.com.

Населення Китаю за 10 років зросло на 72 мільйони

У Китаї опублікували дані перепису: порівняно з попереднім десятиліттям, темпи зростання населення знизилися, і нація швидко старіє

Про це інформує Українська правда з посиланням на дані перепису Національного статистичного бюро, що проводиться раз на 10 років.

За останні 10 років населення збільшилося на 72 млн до 1,411 млрд в 2020 році. Водночас річне зростання в середньому становило 0,53% – на 0,04% нижче, ніж в попередньому десятилітті. Результати перепису також засвідчили, що населення швидко старіє: люди старші за 65 років зараз становлять 13,5% населення – у порівнянні з 8,9% в 2010 році.

Водночас The Financial Times повідомила, що перепис, можливо, виявив несподіваний спад.

Населення Китаю працездатного віку (у віці від 15 до 59 років) скорочується після досягнення в 2011 році піку в 925 мільйонів людей. Професор демографічних досліджень Пекінського університету Лу Цзехуа каже, що в 2011 році населення працездатного віку становило три чверті від загальної кількості населення, але до 2050 року воно скоротиться до трохи більше половини.

У минулому місяці статистичне агентство, як зазначається, «зробило незвичайний крок» – воно оголосило про збільшення населення в 2020 році, але не надало жодних результатів. Водночас The Financial Times повідомила, що перепис, можливо, виявив несподіваний спад.

Читайте також: У Ковелі зловили браконьєра, який продавав лисенят (Відео)

AP зазначає, що це посилює проблеми суспільства, що старіє, та скорочення робочої сили, оскільки все менше пар мають дітей. Попри те, що запроваджені з 1980 року обмеження на народження лише однієї дитини були послаблені, людей відштовхують високі витрати, тіснота і дискримінація на роботі, з якою зіштовхуються матері. Догляд за дитиною коштує дорого, а декретна відпустка коротка. Більшість одиноких матерів не можуть отримувати виплати за медичним страхуванням і соціальним забезпеченням.

Telegram Channel