Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині суд відпустив браконьєрів, бо ті розкаялися

Чоловіки із сітками та незаконно виловленою рибою були виявлені працівниками поліції та Волинського рибоохоронного патруля.

Фото з фейсбук-сторінки: Волинський Рибоохоронний Патруль.

На Волині суд відпустив браконьєрів, бо ті розкаялися

25 березня 2021 року Волинським рибоохоронним патрулем під час рибоохоронного рейду по водоймах Ратнівського району спільно з національною поліцією було виявлено факт незаконного зайняття рибним промислом із заподіянням істотної шкоди рибному господарству України. За даним фактом національною поліцією відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України

З ухвали Ратнівського районного суду Волинської області відомо, що 25 березня 2021 року під час нерестового періоду, близько 15:00 год., двоє громадян прибули до озера «Оріхове», на яке напередодні поставили шість риболовецьких сіток та, взявши незареєстрований дерев`яний човен, який знаходився при березі озера, випливли на водойму, після чого, дістали раніше поставлені ними сітки з виловленою рибою та покидали їх в човен. Після цього, на березі даного озера разом із сітками та незаконно виловленою рибою були виявлені працівниками поліції та Волинського рибоохоронного патруля. Про це інформує Волинський Рибоохоронний Патруль.

Реклама Google

Всього, під час здійснення незаконного вилову водних біоресурсів, порушники здійснили незаконний вилов цінних видів риб, а саме: 102 екземпляри окуня; 130 екземплярів йоржа та 37 екземплярів плітки, чим спричинили істотну шкоду державним рибним ресурсам у розмірі 38 262,00 гривень.

Обвинувачені в судовому засіданні свою вину в інкримінованому їм кримінальному правопорушенні визнали повністю та добровільно відшкодували усі заподіяні збитки рибним запасам України.

Інцидент стався на водному об`єкті озері «Оріхове», яке знаходиться між селами Оріхове та Межисить Ковельського (раніше Ратнівського) району, Волинської області, яке розташоване на території природно-заповідного фонду - Гідрологічного заказника «Оріхівський».

В ході судового засідання встановлено, що внаслідок великого антропогенного навантаження на річки, озера, придаткові водойми, зарегулювання дамбами, шлюзами умови для відтворення водних біоресурсів, в тому числі окуня звичайного, плітки, йоржа звичайного є ускладнені, а тому, вказані протиправні дії, які призвели до вилову маточного поголів`я даних видів риб, які могли дати потомство в нерестовий період, спричинили істотну шкоду.

 

 Обвинувачені в судовому засіданні свою вину в інкримінованому їм кримінальному правопорушенні визнали повністю та добровільно відшкодували усі заподіяні збитки рибним запасам України.

Ратнівський районний суд Волинської області ухвалою від 21 квітня 20021 року № справа № 166/370/21 постановив звільнити даних осіб від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.249 КК України на підставі ст. 45 КК України у зв`язку з дійовим каяттям, а кримінальне провадження - закрити.

 
Telegram Channel