Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Княже місто перейменують?

Фото з відкритих джерел.

Княже місто перейменують?

Народний депутат Ігор Гузь ініціює відновлення історичної справедливості – повернення княжому місту назви «Володимир».

  Обранець Ігор Гузь звернувся до Володимир – Волинського міського голови, оформив офіційне звернення і до їхнього депутатського корпусу – підтримати цю позицію. Має намір також  апелювати до депутатів Волинської обласної ради з приводу перейменування славного, з великою історичною спадщиною, міста. І висловив впевненість, що восени український парламент поставить остаточну крапку й місто стане просто Володимиром.

      Ігор Гузь переконаний, що переважна більшість мешканців громади підтримають цю ініціативу, і спільними зусиллями вдасться відновити історичну справедливість.                

    З цього приводу він записав відеозвернення до жителів Володимир-Волинської громади.

   В якості аргументів для необхідності перейменувати стародавній Володимир Ігор Гузь, зокрема, називає те, що ми повинні пам’ятати свою історію. Адже сотнями років в усій Європі місто над Лугою знали саме під такою назвою. І тільки за часів Російської імперії, а далі – Радянського Союзу, місту додали слово й перейменували на «Володимир-Волинський».

 Читайте також: У парку Слов’янському з’явився ангел

  Разом з тим нардеп згадав, що дуже багато міст в Україні пройшли цю процедуру. Нещодавно це відбулося в Переяславі, який десятки років носив назву «Переяслав-Хмельницький». Мешканці цього міста не мали серйозних юридичних, адміністративних проблем після перейменування. Так буде і у Володимирі – Волинському. Ігор Гузь переконаний, що переважна більшість мешканців громади підтримають цю ініціативу, і спільними зусиллями вдасться відновити історичну справедливість.

 Алла ЛІСОВА

Telegram Channel