Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Землю будуть продавати за новими правилами

З набранням закону чинності земельні онлайн-торги будуть проводитися в єдиній електронній торговельній системі в режимі реального часу.

Фото із сайту unian.ua.

Землю будуть продавати за новими правилами

Верховна Рада прийняла закон про продаж землі державної та комунальної власності, а також прав оренди на них через електронні аукціони

Раніше земельні аукціони проходили з фізичною присутністю  учасників та підняттям табличок, пише УНІАН.

За прийняття законопроекту №2195 у другому читанні та в цілому проголосували 272 народних депутати при необхідному мінімумі у 226 голосів. До другого читання законопроекту було подано 776 поправок.

Електронні аукціони вже довели свою ефективність в ході продажу об'єктів малої приватизації.

В пояснювальній записці до документа зазначили що, зараз аукціони з продажу землі проходять в застарілій формі. При цьому електронні аукціони вже довели свою ефективність в ході продажу об'єктів малої приватизації, а також дозволили збільшити вартість цих лотів в рази. Крім того, електронні аукціони дозволять забезпечити прозорість процедур.

З набранням закону чинності земельні онлайн-торги будуть проводитися в єдиній електронній торговельній системі в режимі реального часу. За підсумками аукціонів укладатиметься договір купівлі-продажу, оренди, права на забудову (суперфіцію) або довгострокової оренди (емфітевзису) земельної ділянки з переможцем торгів.

Читайте також: На Волині землі вартістю майже півмільярда гривень забрали у громади та повернули державі

Також зміниться розмір гарантійного внеску за лотом, який становитиме не менше 30 відсотків стартової ціни продажу земельної ділянки або стартового розміру річної плати за користування ділянкою.

Закон набуде чинності з дня його офіційного опублікування.

Telegram Channel