Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Луцькому виші розробляють проєкт благоустрою центру Любешова

Науковці відтворять історичні пам’ятки.

Фото зі сайту Любешівської ОТГ.

У Луцькому виші розробляють проєкт благоустрою центру Любешова

Любешівський селищний голова Олег Кух ініціював розроблення проєкту благоустрою центральної частини Любешова з урахуванням історичної спадщини селища

З цією метою вчора очільник громади зустрівся з представниками Луцького національного технічного університету – деканом факультету архітектури, будівництва та дизайну Олександром Андрійчуком, завідувачкою кафедри архітектури та містобудування Інною Абрамюк, доцентом кафедри будівництва і цивільної інженерії Петром Біскубом та студентом Юрієм Пашуком. У ході зустрічі обговорили реконструкцію центральних площ Любешова та прилеглої території кляштора. Олег Кух окремо зосередив увагу учасників зустрічі на виготовленні пізнавального макету, який стане надбанням історичної зони Любешова. Йдеться про костел, який знаходився в центрі селища та був зруйнований у 60-х роках 20 століття.

Це дуже важливий пізнавальний проєкт, який спонукатиме читати, вивчати, довідуватись історію нашого селища.

 «Аналогічна практика створення макетів існує в багатьох містах України. Це дуже важливий пізнавальний проєкт, який спонукатиме читати, вивчати, довідуватись історію нашого селища. Відтворивши старовинний костел періоду 1745 – 1762 років  на макеті, ми, сучасники, матимемо змогу доторкнутися до історії нашого краю, його архітектурної пам’ятки часів ХVІІІ століття» - переконаний селищний голова Олег Кух.

Читайте такожДіти з сімей учасників АТО Луцької громади поїхали у Карпати

За результатами зустрічі, науковцями та працівниками управління капітального будівництва селищної ради були обговорені практичні завдання реалізації проєкту. Разом з тим, за словами представників Луцького вишу, проєкт благоустрою центральної частини Любешова стане основою дипломного проєктування на кафедрі архітектури та містобудування Луцького  національного технічного університету. Про це інформує сайт Любешівської ТГ.

Telegram Channel